Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat - Partidul Național Democrat

ro

02 Mar, 2016 14:38 1359 Marime text
Partidul Național Democrat - Organizația Județeană Constanța își manifestă dezamăgirea față de decizia candidatului Vergil Chițac, candidat local la Primăria Constanța din partea Partidului Național Liberal și fost angajat al Ministerului Apărării Naționale, de a uza uniforma și însemnele militare în campania electorală, inclusiv pe site-ul propriu – www.vergilchitac.ro - transformat într-un material de propagandă.
  Precizăm: din punct de vedere al regulamentelor militare, a legislației democratice românești și europene este interzisă folosirea imaginii armatei în scop propagandistic. În cazul cadrelor în retragere, uniformele militare pot fi îmbrăcate doar la anumite ceremonii oficiale, încadrate clar în statutul ministerelor Apărării, Internelor, Serviciului Român de Informații.
  Potrivit statutului cadrelor militare, dreptul de a purta uniforma militară este un privilegiu conferit militarilor care intră în rezervă si au o activitate de cel putin douăzeci de ani sau au merite deosebite. Reamintim faptul că, în campaniile electorale anterioare, MApN-ul a fost nevoit să facă precizări publice referitoare la situația în care poate fi retras dreptul unor foști ofițeri de a purta uniformă, prin ordin, la solicitarea Asociației Ofițerilor în Rezervă din România.
 
01.03.2016
Partidul Național Democrat - Organizația Județeană Constanța
 
  Președinte Sunay OMER
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii