Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:19 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă Traficul rutier, dovada neputinţei actualului regim politic

ro

16 Oct, 2015 13:55 1033 Marime text
Este inacceptabil ce se întâmplă cu traficul din capitală, pe drumul spre Predeal şi pe centura Bucureştiului.
Timp, bani, nervi consumaţi, din cauza incompetenţei şi neputinţei actualului guvern.
Nu poate fi aruncat totul în spatele administraţiei locale. Aşa cum a ştiut să transfere miliarde de euro, de la bugetul central către primăriile PSD şi PNL, guvernul Ponta ar fi putut, dacă ar fi dorit, să transfere bani cu destinaţie precisă: construcţia unei centuri moderne,  demne de capitala unei ţări europene (39 km) şi modernizarea traficului din capitală cu instalaţii la nivelul tehnologic al secolului nostru.
Guvernul Ponta se laudă cu rezultate economice formidabile, primul din Europa, dar la capitole esențiale, cum este infrastructura, suntem ultimii din Europa.
Se laudă cu excedente bugetare, dar nu e în stare să construiască toalete în şcoli, nu rezolvă traficul din Bucureşti şi nu e capabil să construiască o centură a capitalei similară cu a altor capitale europene.
Unde este autostrada Comarnic-Brașov, promisa cu surle si trâmbițe de Victor Ponta?
Nu există, statul român se recunoaste incapabil sa construiasca 58 de km de autostradă, pe unul dintre cele mai aglomerate drumuri din țară.
Guvernul Ponta  nu este în stare să absoarbă fonduri europene, nu face autostrăzi, ba le demolează şi pe acelea care există, nu face lucrări pentru irigaţii, nu construieşte sau modernizează şcoli şi spitale, infrastructura rurală e la pământ, jumătate din populaţia ţării are toaleta în curte.
Mai grav, în ultimii patru ani guvernul Ponta a împrumutat 19 miliarde de euro, care s-au dus nu se ştie unde, bani pe care-i vor returna urmaşii noştri.
Banii alocaţi investiţiilor sunt din ce în ce mai puţini, mult mai puţini, comparativ cu perioada 2010-2012.
Şi atunci, ce face cu banii pe care se laudă că-i are? Pentru ce proiecte îi consumă? Mister total.
Şi guvernul Ponta şi actuala coaliţie de guvernare vor trebui să dea socoteală alegătorilor, în viitorul an electoral, unde s-au dus banii mulţi, pe care se laudă că-i are.
Una din două. Fie guvernul Ponta minte, ajutat de Institutul de Statistică şi nu are banii pe care declară că-i are, fie îi repartizează prin licitaţii fraudate „regilor” asfatului, drumurilor, zăpezilor,  altor „regi”, care efecturaza lucrări de mântuială (precum autostrada Orăștie-Sibiu) la preţuri astronomice, mult peste costul real al lucrărilor.
Altă explicaţie nu există, şi va veni momentul când vom afla adevărul. De la DNA şi din presă, dacă nu din bilanțul guvernării.
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii