Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:39 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa PNL Constanta

ro

01 Feb, 2016 16:24 1114 Marime text
Organizația municipală Constanța a Partidului Național Liberal, prin vocea consilierilor locali prezenți la ședința Consiliului Local Municipal din data de 29 ianuarie a.c., care au votat împotriva Hotărârii privind aprobarea bugetului municipal pentru anul 2016, dezaprobă modul în care administrația locală PSD înțelege să organizeze dezbateri pe teme de importanță majoră pentru constănțeni.

Prin simularea transparenței decizionale se continuă modul arogant marca PSD de a conduce orașul în mod discreționar. Această dezbatere ar fi trebuit să aibă loc în cadrul comisiilor de specilalitate ale Consiliului Local, în plenul consiliului, și nu cu o zi înainte de aprobarea bugetului.

Concluzia: O DEZBATERE TARDIVĂ, O SIMULARE A TRANSPARENȚEI și, nu în ultimul rând, LIPSA UNEI DEMOCRAȚII PARTICIPATIVE.
Consilierii liberali au sancționat superficialitatea abordării bugetului municipal, faptul că dincolo de cifre și un „copy-paste” de la un raport anual la altul lipsește esența, lipsește fundamentarea bugetară! Nu se poate vota un buget care nu reflectă direcțiile de dezvoltare ale municipiului Constanța și care nu conține informații privind necesitatea continuării unor proiecte controversate.
Raportul  care a stat la baza Hotărârii privind aprobarea „celui mai mare buget” municipal din istoria Constanței reflectă dorința social-democraților despre cheltuirea banului public și nu poate fi asumată de grupul consilierilor liberali. De asemenea, cheltuielile de funcționare au o pondere covârșitoare în bugetul PSD pentru anul în curs, iar programele și acțiunile cu caracter social ocupă un procent semnificativ în cadrul bugetului local. Conform raportului „se continuă cunoscutele acțiuni de asistență socială prin acordarea de ajutoare în natura”...

Pe de altă parte, administrația PSD se mândrește cu cel mai mare buget, în condițiile în care repartizarea cheltuielilor de dezvoltare nu reprezintă o prioritate pentru administrația pesedistă, iar perspectiva consolidării acestor cheltuieli, prin prisma atragerii proiectelor cu finanțare europeană, se află sub semnul întrebării.
Bugetul prezentat nu cuprinde soluții la marile probleme ale orașului! În schimb, obiectivele de investiții majore în 2016 se referă la continuarea lucrărilor de construire a locuințelor sociale (cartierul HENRI COANDĂ), reabilitarea prin mansardare a trei creșe, reabilitarea fântânilor arteziene, începerea lucrărilor de reamenajare a locurilor de joacă sau elaborarea de studii și documentații tehnico-economice privind reabilitarea și consolidarea unor clădiriri proprietate publică. Investițiile enunțate nu reflectă o strategie coerentă de dezvoltare, acestea reprezentând doar abordări punctuale, de o anvergură redusă.

Considerăm că direcțiile de dezvoltare pe care le propune și le-a asumat Consiliul Local Municipal Constanța sunt lipsite de orice viziune, fie ea chiar una socialistă, fără a avea un sprijin real în dezvoltarea unui climat favorabil mediului antreprenorial.

Municipiul Constanța merită mai mult decât această administrație social-democrată, care vine să ne prezinte soluții la propriile probleme generate tot de ea în ultimii 15 ani.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii