Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:44 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa PNL Constanta

ro

19 Nov, 2015 14:49 1487 Marime text
Filiala Constanța a Partidului Național Liberal a organizat miercuri, 18 noiembrie a.c., o dezbatere privind funcționarea sistemului de sănătate în România.

Alături de numeroși medici și manageri de unități sanitare din domeniul public și privat din județul Constanța, la eveniment au participat secretarul Comisiei Naționale de Sănătate a Partidului Național Liberal, deputatul Horia Cristian, și Lidia Constantinescu, membru al Comisiei de Sănătate a PNL.

Discuțiile s-au axat pe modalitatea de îmbunătățire a sistemului medical prin eficientizarea fluxurilor financiare și administrative, care vor conduce la creșterea calității serviciilor medicale. De asemenea, s-a discutat despre o reașezare a modului de finanțare a spitalelor, ținând cont de istoricul și adresabilitatea unităților sanitare respective, despre dosarul electronic de sănătate, remunerația cadrelor medicale, funcționarea cabinetelor medicilor de familie, dar și despre necesitatea centrelor de permanență, înființarea Centrului Regional de Ambulanță regiunea Dobrogea.

În ultimii ani, Partidul Național Liberal a demonstrat o preocupare continuă pentru starea de sănătate a populației, fiind inițiatorul Programului național privind evaluarea stării de sănătate a populației în asistența medicală primară, care s-a dovedit, de altfel, un real succes din punct de vedere al obiectivelor îndeplinite. Programul a arătat că o prevenție corect implementată la nivel național poate îmbunătăți starea generală de sănătate a populației, dar poate și scădea semnificativ costurile privind sistemul sanitar.

La finalul dezbaterii, care a durat peste trei ore, cei prezenți au formulat propuneri care, atunci când vor fi puse în aplicare, vor da posibilitatea unei finanțări corecte a unităților sanitare, bazate pe istoricul adresabilității medicale.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii