Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă ACL 30 octombrie 2014

ro

30 Oct, 2014 16:34 1243 Marime text
Senatorul Christian Gigi Chiru, preşedintele organizaţiei judeţene Constanţa a Partidului Democrat Liberal şi co-preşedinte al ACL Constanţa face un apel către prefectul Radu Volcinschi să nu fie părtaș la fraudarea alegerilor prezidențiale.

În prag de alegeri prezidenţiale, parlamentarul constănţean îndeamnă la corectitudine şi la ignorarea intereselor personale, pentru o bună desfăşurare a scrutinului.

„Îi solicit să respecte scrutinul de duminică, ca forma supremă de manifestare democratică, dar mai ales legea, şi să nu permită fraudarea alegerilor. Ne dorim, la Constanţa, alegeri fair-play, nu «lovituri la gioale» şi ilegalităţi”, a declarat senatorul Christian Gigi Chiru, preşedintele organizaţiei judeţene Constanţa a Partidului Democrat Liberal şi co-preşedinte al ACL Constanţa.

Parlamentarul constănţean a precizat că există semnale că procesul electoral va fi grav viciat, mai ales că există precedentul din judeţul Iași, care s-ar putea generaliza la nivelul tuturor județelor țării. Mai exact, institutia Prefectului din Iași s-a implicat în campania electorală alături de Victor Ponta, modificând listele de propuneri pentru funcția de președinte și locțiitor al secțiilor de votare venite de la primari cu persoane active din punct de vedere politic în PSD.

„Este evident că Victor Ponta și PSD au pregătit în amănunt fraudarea alegerilor, un pas esențial în acest demers fiind atragerea de primari și aleși locali prin ordonanța de urgență 55/2014 care a dat liber la migrația politică. Îi solicit prefectului Volcinschi să fie imparțial și să nu afecteze desfășurarea în condiții corecte și democratice a scrutinului, prin înlocuirea propunerilor venite de la primari cu persoane cu apartenență politică evidentă la PSD, fapt care ar încălca flagrant legislația. De asemenea, Alianţa Creştin-Liberală solicită tribunalelor și Autorității Electorale Permanente să monitorizeze cu vigilență modul în care se modifică aceste liste pentru a nu gira frauda electorală masivă, așa cum se întâmplă la Iași. Fac un apel către toți constănţenii să vină la urne pe 2 noiembrie, întrucât doar prin prezența lor la vot se pot opune tentativelor de fraudă ale PSD, care sunt iminente. Fie ca cel mai bun candidat să câştige şi să aducă România la nivelul de trai pe care românii îl merită şi îl doresc. Avem nevoie de un preşedinte ales de români, nu de jocurile electorale, avem nevoie de certitudinea rezultatelor, nu de contestaţii. ACL Constanţa se obligă să aducă în atenţia autorităţilor toate încercările de fraudare, tocmai pentru a asigura o bună desfăşurare a alegerilor”, a mai spus senatorul Christian Gigi Chiru, preşedintele organizaţiei judeţene Constanţa a Partidului Democrat Liberal şi co-preşedinte al ACL Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii