Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:57 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bostinaru solicita o agenda predictibila pentru integrarea in UE a tarilor din Balcanii de Vest

ro

17 Sep, 2009 21:08 1122 Marime text

Vicepreşedintele Delegaţiei Parlamentului European pentru relaţiile cu Albania, Bosnia-Herţegovina, Serbia, Muntenegru şi Kosovo, Victor Boştinaru, a solicitat, miercuri, o agendă predictibilă în ceea ce priveşte integrarea în Uniunea Europeană a ţărilor din Balcanii de Vest. Declaraţia lui Boştinaru a avut loc în plenul Parlamentului European, în contextul "declaraţiilor Consiliului şi Comisiei privind noua reglementare a regimului vizelor pentru ţările din Balcani (Muntenegru, Serbia, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei - FYROM)".

"Ca parlamentar european şi ca social-democrat salut comunicarea Consiliului şi a Comisiei referitoare la regimul vizelor pentru FYROM, Serbia şi Muntenegru. Este un prim pas concret pentru integrarea acestor state în Uniunea Europeană", a declarat europarlamentarul PSD.

Boştinaru a atras atenţia asupra faptului că "lipsa unei perspective clare, a unei foi de parcurs pentru Bosnia şi Herţegovina, Albania şi Kosovo trebuie să ne îngrijoreze". În viziunea deputatului european, "nu e în discuţie doar dezamăgirea la nivelul populaţiei, cât mai ales riscul la nivelul stabilităţii politice. Aştept ca Parlamentul European şi Comisia Europeană nou constituită să menţină o agendă predictibilă a integrării Balcanilor de Vest în Uniunea Europeană".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii