Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:23 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Birou parlamentar deputat Dumitrache Ileana Cristina

ro

19 Nov, 2010 00:00 1248 Marime text

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a decis, miercuri 17 noiembrie 2010, sa trimita spre solutionare, Comisiei de industrii solicitarea grupului PSD privind înfiintarea unei comisii de ancheta care sa verifice activitatea Comisiei Nationale pentru Controlul Activitatilor Nucleare (CNCAN).

Solicitarea privind înfiintarea unei comisii de ancheta care sa verifice activitatea Comisiei Nationale pentru Controlul Activitatilor Nucleare (CNCAN) a fost adresata Biroului permanent al Camerei de catre liderul grupului PSD, Mircea Dusa, în numele deputatilor social-democrati, dar si al unor deputati PDL, bazandu-se pe sesizarea mai multor nereguli, atât în presa, cât si în rapoarte ale controalelor guvernamentale.

Deputatul PSD Ileana Cristina Dumitrache solicita în urmă cu o lună înfiinţarea unei comisii de anchetă pe subiectul CNCAN acuzând lipsa de organizare a acestei instituţii. "Situaţia dezarmantă din cadrul Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN), asupra căreia am atras atenţia în diverse rânduri, capătă noi dimensiuni, din ce în ce mai îngrijorătoare. În după-amiaza zilei de 21 octombrie am fost informată de faptul că, în urma unui incendiu la sediul CNCAN, o parte a arhivei instituţiei a fost distrusă. Dezorganizarea creată în cadrul instituţiei, ca urmare a unei politici de management dezastruoase, tolerate de un Guvern complet dezinteresat de soarta securităţii nucleare a ţării, este deja evidentă. Pe lângă deficienţele privind politica de personal, de gestionare a banilor publici şi de autorizare şi control a instalaţiilor nucleare şi radiologice, se adaugă, iată, şi probleme legate de siguranţa muncii şi protecţia documentelor" afirma Cristina Dumitrache.

Dupa sedinta Biroului permanent de miercuri 17.11, secretarul Camerei, Dumitru Padaru a declarat urmatoarele: "Domnul deputat Mircea Duşa, liderul grupului parlamentar PSD+PC, solicită înfiinţarea unei comisii de anchetă ce va verifica activitatea Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare. Conform regulamentului, a fost transmisă Comisiei de industrii şi servicii, urmând ca această solicitare să fie soluţionată de această comisie fără a se înfiinţa o comisie nouă".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii