Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:56 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Andreea PAUL Schiţa fiscală Ponta este mincinoasă, iresponsabilă şi populistă

ro

25 Feb, 2015 10:28 987 Marime text
PNL solicită demisia ministrului de Finanţe Darius Vâlcov şi a Premierului Victor Ponta pentru tentativa de a transforma Codul Fiscal în instrument politic - o schiţă fiscală mincinoasă, iresponsabilă şi populistă.
România nu este Cuba. În Cuba se anunţă în fiecare sezon câte o campanie economică „revoluţionară”. Strânsul trestiei de zahăr este un exemplu. În România, Ponta ne propune o campanie fiscală „revoluţionară”. În cazul lui, „strânsul facilităţilor fiscale”, în condiţiile în care este direct responsabil de pierderea a zeci de mii de locuri de muncă în urma  haosului fiscal pe care l-a creat.

Schiţa fiscală a lui Ponta este folosită doar ca instrument politic. Demersul său este lovit de neîncredere. Problemele grave de imagine şi lipsa de credibilitate duc la atitudinile duplicitare ale premierului Ponta, toxice ca de fiecare dată pentru România.Demisia premierului nu poate fi compensată cu promisiuni fiscale.

​Schiţa fiscală a lui Ponta este mincinoasă. Ponta a înşelat românii când le-a promis un milion de noi locuri de muncă. Ponta a înşelat românii când le-a promis zece miliarde de euro – investiţii străine în România. Acum încearcă să înşele din nou românii: promite relaxare fiscală şi ascunde faptul că povara va fi pusă pe umerii clasei de mijloc, chemată să plătească factura compensării facilităţilor fiscale.​

Schiţa fiscală a lui Ponta este iresponsabilă. Lipsa calculelor serioase ale PSD ne arată spiritul aventurier al tânărului pilot Ponta, care a pierdut controlul volanului.

Schiţa fiscală a lui Ponta este populistă. PSD nu poate aplica măsuri liberale de fond. PSD este derutat şi neserios. Un proiect atât de important ca noul Cod fiscal nu poate fi lansat în dezbatere publică doar 10 zile, când legea prevede cel puţin 30 de zile. Mai mult, la 1 zi după prezentarea publică a schiţei fiscale a PSD, ministrul de finanţe Vâlcov iese public din nou şi anunţă modificarea schiţei: aplicarea TVA şi a noilor accize – înainte de termenele  din schiţa iniţială. La câteva zile, premierul Victor Ponta își anunţă public intenția angajării răspunderii Guvernului pe noul Cod Fiscal!

Când ai TVA de 24% şi colectezi doar 13%, când ai crescut aberant accizele şi la o populaţie dublă colectezi mai puţin decât bulgarii, când ai un peisaj economic regional fragil, când tensiunile politice şi militare în regiune sunt atât de mari, inteligent este sărâmăi într-un acord de precauţie cu FMI, aşa cum a făcut Polonia.

Dar, România nu are astăzi Guvern. Are un surogat de Guvern mincinos, iresponsabil, populist şi neserios, care n-are nimic de-a face cu inteligenţa.

PSD transformă astfel şansa relaxării fiscale în dezastru. Aşa cum am mai făcut-o, PNL va transforma relaxarea fiscală într-o reuşită. Cota unică ne stă dovadă. Cătălin Predoiu va lansa în dezbatere publică, în numele PNL, un proiect de ţară, de reconstrucţie economică şi industrială, pe scurt, un program de dezvoltare însoţit de pachetul de măsuri de relaxare fiscală complet, coerent şi echilibrat, așa cum am promis, pe data de 28 februarie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii