Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:53 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

100 de candidaţi susţin Unirea cu Basarabia

ro

25 Nov, 2012 22:29 986 Marime text

Numărul candidaţilor angrenaţi în cursa electorală pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie care au semnat Pactul pentru Basarabia a ajuns la 100.

Varujan Vosganian, candidat pe listele Uniunii Social Liberale, Dan Radu Zătreanu şi Valeriu Tabără din partea Alianţei România Dreaptă, se află printre politicienii care au semnat pentru Unire.

,,Eu sunt un unionist incurabil. Cred că, aşa cum cele două Germanii s-au unit, cum Vietnamul de Sud şi cel de Nord au devenit o singură republică, aşa cum, nu peste multa vreme, şi cele două Corei se vor alipi, România şi Republica Moldova vor fi într-o bună zi, un singur stat. Ar fi trist ca poporul român să rămână singurul pe lumea aceasta sfârtecat degraniţe artificiale. Până când Moldova nu va redeveni parte a României, rănile celui de-al Doilea Război Mondial şi ale Războiului Rece nu se vor fi vindecat întru totul", a declarat Varujan Vosganian .

,,Sunt sigur că foarte mulţi dintre colegii mei şi foarte mulţi români de dincoace de Prut sunt alături de românii din Republica Moldova. Cred că e momentul să facem tot ce depinde de noi să reuşim o apropiere mult mai mare de românii de dincolo de Prut. Cred că a sosit momentul ca românii din România Mare să fie împreună şi pentru asta, sigur, noi cei de aici trebuie să avem grijă, prin toate acţiunile noastre şi în special, prin acordarea cetăţeniei, în continuare, să îi ajutăm să realizăm această unitate românească aici, în Balcani", a menţionat Dan Radu Zătreanu.

,,A gândi spre unirea României cu Republica Moldova înseamnă a vorbi despre integrarea neamului românesc sau reintegrarea lui. Una dintre cele mai mari realizări din istoria României a fost Unirea de la 1 decembrie 1918, când, practic, ne-am regăsit toate zonele locuite de români în cadrul aceluiaşi stat, sub aceeaşi conducere, la Bucureşti, respectiv monarhia României, mă refer aici la Ferdinand I Legiuitorul. Cred că generaţia tânără şi ceea ce faceţi astăzi, şi ceea ce trebuie făcut în continuare, este de a insista, pentru că momentul, în opinia mea, nu este foarte departe", a precizat Valeriu Tabără.

Toţi candidaţii sunt aşteptaţi să adere la această iniţiativă a societăţii civile din România în urmatoarea săptămână, pentru ca opinia lor să fie promovată în rândul alegatorilor. Pactul pentru Basarabia reprezintă un angajament și un set de măsuri concrete,la nivel de asumare publică, legislativ, economic, educaţional şi instituţional, care vor fi implementate pentru reunirea celor două state româneşti.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii