Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:50 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PNL solicita demisia urgenta a ministrului Gheorghe Pogea

ro

19 Aug, 2009 22:38 838 Marime text

PNL solicită demisia urgentă a ministrului Gheorghe Pogea

Poziţia PNL în legătură cu retragerea şi înlocuirea documentelor Ministerului Finanţelor de la Registratura Parlamentului României şi a declaraţiilor acuzatoare ale Ministerului Finanţelor în legătură cu modul în care doamna Udrea a cheltuit banii publici:
PNL îşi manifestă îngrijorarea în privinţa funcţionării statului de drept în România. Ultimele evenimente ne demonstrează că o parte din instituţiile statului au devenit proprietatea doamnei Udrea şi a partidului pe care îl reprezintă. Preluând modelul autoritarist brevetat de şeful statului, ministrul Gheorghe Pogea  îşi permite să jongleze cu documentele asumate de Ministerul Finanţelor, după cum convine intereselor doamnei Udrea.
Asistăm, prin gestul ministrului Finanţelor, la cel mai grav atentat la bunul simţ, democraţie şi valorile statului de drept. Atitudinea adoptată de membrii PDL demonstrează că doamna Udrea are de ascuns lucruri foarte grave. PDL devine astfel complicele unei persoane bănuite de fapte contra intereselor publice. Prin faptul că atrage şi foloseşte instituţiile statului, care au datoria de a deservi cetăţenii României, în jocurile de interese ale doamnei Udrea, PDL se descalifică din poziţia de partid de guvernământ.
PNL solicită demisia de urgenţă a ministrului Gheorghe Pogea, care ar fi trebuit să se retragă în momentul în care a dus România în recesiune.
PNL solicită clarificări urgente în legătură cu următoarele:
1) Când a spus Ministerul Finanţelor adevărul despre cheltuirea  banilor publici de către doamna Udrea– în documentul emis zilele anterioare, în care se scria negru pe alb că Ministerul Turismului a cheltuit ilegal banii sau astăzi, când aflăm că Ministerul a cheltuit legal banii?
2) Cum a permis Parlamentul retragerea documentului MFP, înregistrat la Registratura Parlamentului, de către o persoană care nu s-a identificat?

Biroul de Presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii