Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:11 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PNL Respingerea OUG 55/2014 privind traseismul politic nu este discutabilă!

ro

11 Nov, 2015 14:02 1735 Marime text
 În opinia PNL, respingerea Ordonanţei de Urgenţă 55/2014 privind traseismul politic nu este discutabilă, ci reprezintă o necesitate, o măsură concretă în direcţia apelului de schimbare a comportamentului politic în România, un efort pentru credibilizarea deciziei de la nivel înalt şi o asumare transparentă a obligaţiilor pe care statul le are în raport cu cetăţenii.
 
Dincolo de prejudiciile de imagine şi pata pusă pe întreaga clasa politică, odată cu legiferarea OUG 55, deși aceasta a fost, exclusiv, invenția electorală a PSD, care de altfel a şi fost declarată neconstituţională, aceasta, culmea abuzului politic al PSD, mai produce în continuare și efecte în funcţionarea şi eficienţa sistemului administrativ, îngreunând drumul reformării instituţionale şi politice.
 
PNL a făcut, încă din momentul adoptării de către Guvernul PSD a acestei rușinoase și aberante ordonanțe, toate demersurile posibile și legale pentru respingerea acesteia și cere acum, din nou, Parlamentului să ia toate măsurile care se impun pentru implementarea deciziei Curţii Constituţionale a României şi reglementarea efectelor sale privind încetarea tuturor mandatelor consilierilor locali care au migrat de la un partid la altul, iar în privinţa primarilor și a președinților de consilii județene, măsura să se refere la o eventuală revenire a acestora în partidul de la care au migrat.
 
Noi, liberalii, considerăm că dezbaterea inițiată de PNL în cadrul comisiilor juridică şi de administraţie de la Senat în aceste zile, reprezintă un prilej de a îndrepta unul dintre obiceiurile abuzive ale PSD, instituit şi ridicat la rang de lege de către domnul Liviu Dragnea, cel care a fost în fapt și artizanul OUG 55 prin care s-a consfinţit traseismul aleşilor locali. Acest lucru nu face altceva decât să demonstreze încă o dată "respectul" şi atitudinea pe care le are Dragnea faţă de aleşi, pe care îi tratează ca pe obiecte ce pot fi arondate intereselor PSD.
 
Este limpede că raţiunile şi intenţiile care au făcut posibilă această situaţie provocată de OUG 55, argumentele şi motivele care au condus la această decizie şi promovarea unei logici a puterii pentru putere sunt mai mult decât nedemne şi îndoielnice pentru o parte din clasa politică. Noi, ca liberali, trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a corecta o astfel de evoluţie nefastă.
 
PNL propune o abordare care să condamne orice demers de susţinere a traseismului aleşilor, punctând că astfel de jocuri clasic-politicianiste nu fac decât să erodeze încrederea şi respectul din partea cetăţenilor. În plus, amendarea actualei legi electorale şi reintroducerea prevederii conform căreia primarii pot fi aleşi în două tururi de scrutin, pentru a putea fi cu adevărat reprezentativi pentru cetățeni, constituie primii paşi pe un drum al reformei administrative, al înnoirii aleșilor locali după următoarele alegeri.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii