Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:49 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Norica Nicolai ii cere presedintelui PPE, Wilfried Martens, o reactie imediata fata de manifestarile xenofobe impotriva romanilor din Spania

ro

29 Apr, 2010 20:31 890 Marime text
Şefa delegaţiei PNL în Parlamentul European, Norica Nicolai, îi cere preşedintelui Partidului Popular European, Wilfried Martens, o reacţie imediată faţă de manifestările xenofobe îndreptate împotriva românilor din Spania, solicitând, în acelaşi timp, asigurări că este vorba despre acţiuni izolate care nu se identifică cu viziunea popularilor europeni.

Într-o scrisoare de protest, Norica Nicolai îi atrage atenţia liderului PPE că astfel de declaraţii aparţin mai degrabă erei totalitarismului şi nu Europei secolului 21.

"Mesajul domnului Albiol, susţinut de alţi membri ai Partidului Popular din Cataluna, aduce insulte atât la adresa românilor cât şi a celor de etnie rroma şi perpetuează flagelul xenofobiei într-o Europă a secolului 21. Generalizările grosolane, populiste şi rasiste conţinute de mesajul electoral al domnului Albiol riscă să promoveze o imagine a românilor, a celor de etnie rroma şi implicit a României similară cu cele care au existat în era totalitarismului şi fascismului."

În plus, Norica Nicolai subliniază că declaraţiile xenofobe venite din partea unui candidat susţinut de popularii europeni poate duce la legitimarea unor manifestări similare din partea simpatizanţilor acestei formaţiuni la nivel european.

"Mai mult decât atât, afilierea domnului Albiol cu Partidul Popular European ar putea să ducă la legitimarea unor astfel de manifestări în ochii cetăţenilor europeni care împărtăşesc viziunile politice ale partidului pe care îl reprezentaţi. Vorbim de un pericol real, pentru că vedem că astfel de discursuri pot alimenta temerile multor cetăţeni europeni şi cred că trebuie să oprim astfel de acţiuni imediat pentru a nu încuraja răspândirea xenofobiei."

Reacţia Noricăi Nicolai vine după ce la începutul acestei săptămâni liderii Partidului Popular din Badalona, Spania, au distribuit pliante electorale ale candidatului Xavi Garcia Albiol care conţineau mesaje xenofobe la adresa românilor stabiliţi în această ţară. Între acestea se afla şi o fotografie a unei pancarte pe care scria "Nu mai vrem români în Spania".
 
Scrisoare de protest:

Stimate domnule Preşedinte Martens,

Vă scriu pentru a protesta faţă de recentele declaraţii făcute în oraşul spaniol Badalona de candidatul local al Partidului Popular împotriva conaţionalilor mei. Domnul Garcia Albiol, membru al Partidului Popular European, al cărui preşedinte sunteţi, a publicat manifeste şi a făcut declaraţii incendiare la adresa imigranţilor din România şi la adresa celor de etnie rroma.

Mesajul domnului Albiol, susţinut de alţi membri ai Partidului Popular din Cataluna, aduce insulte atât la adresa românilor cât şi a celor de etnie rroma şi perpetuează flagelul xenofobiei într-o Europă a secolului 21. Generalizările grosolane, populiste şi rasiste conţinute de mesajul electoral al domnului Albiol riscă să promoveze o imagine a românilor, a celor de etnie rroma şi implicit a României similară cu cele care au existat în era totalitarismului şi fascismului.

Mai mult decât atât, afilierea domnului Albiol cu Partidul Popular European ar putea să ducă la legitimarea unor astfel de manifestări în ochii cetăţenilor europeni care împărtăşesc viziunile politice ale partidului pe care îl reprezentaţi. Vorbim de un pericol real, pentru că vedem că astfel de discursuri pot alimenta temerile multor cetăţeni europeni şi cred că trebuie să oprim astfel de acţiuni imediat pentru a nu încuraja răspândirea xenofobiei.

Protestez cu tărie faţă de declaraţiile domnului Albiol. Vă cer o reacţie imediată din partea formaţiunii dumneavoastră şi o asigurare că astfel de evenimente sunt izolate şi nu reflectă poziţia Partidului Popular European.

Cu cea mai înaltă consideraţie,

Norica Nicolai

Europarlamentar

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii