Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:20 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Motivul pentru care sunt convins că domnul Ioan Rus nu mai trebuie să facă politică

ro

17 Jun, 2015 13:55 1298 Marime text
Deși declarațiile făcute de fostul ministru Ioan Rus la adresa românilor care locuiesc în afara țării sunt mai mult decât rușinoase, acestea nu reprezintă motivul principal pentru care domnul Rus a dispărut brusc din viața publică și cred că nici nu va mai putea fi, pe viitor, un exponent al politicii la nivel central.
Domnul Ioan Rus a ocupat de mai multe ori scaunul de ministru, dar nu s-a remarcat în niciunul din mandatele sale prin performanțe notabile, reușind, în schimb, să rămână în istoria vieții politice prin tot felul de declarații scandaloase, cum este și cea referitoare la familiile românilor plecați să muncească în străinătate!
Cât timp a fost ministru al Transporturilor, domnul Rus a reușit, într-adevăr, "performanța" de  a redesena de foarte multe ori Masterplanul menit să ne aducă implementarea construcției de autostrăzi în România. Ceea ce a făcut domnul Rus se încadrează mai degrabă în categoria ”timpul trece oricum”, astfel că, la finele mandatului său, domeniul pe care l-a gestionat nu a cunoscut nici un progres real. Dimpotrivă.
Din cauza absenței unei infrastructuri rutiere civilizate, România a pierdut numeroase investiții străine, cel mai elocvent caz fiind cel al conducerii corporației Apple, care a renunțat la înființarea unui centru la noi după ce șefii acesteia s-au trezit blocați cu orele pe drumurile românești.
Pentru toate aceste pierderi economice pe termen scurt, mediu și lung, îl putem învinovăți și pe domnul Ioan Rus, din cauza căruia România a ratat startul exercițiului financiar european 2014-2020 în ceea ce privește absorbția fondurilor nerambursabile pentru infrastructură.
Cât despre declarațiile făcute în spațiul public și care au reprezentat picătura finală care a umplut paharul gafelor domnului Rus, acestea nu fac decât să confirme, din nou, lipsa de respect pe care Partidul Social Democrat o are în interior în raport cu cetățenii din străinătate.
În final, aș dori să subliniez că, din păcate, ultimele greșeli și slaba activitate a domnului Rus în ultimul său mandat de ministru, nu reprezintă o noutate. Liderul PSD de la Cluj a avut mereu aceeași atitudine și lipsă de consistență, însă, din fericire, România și cetățenii săi sunt astăzi la un nivel de democrație în care nu mai tolerează politicienii care fac politică pentru interesul lor și interesul partidului care i-a uns în funcție.
Trăim vreumuri în care românii își folosesc înțelept dreptul de vot pentru a sancționa politicul, pentru a-și apăra țara de corupție, nedreptate și discriminare. Sunt mândru de România care a votat în noiembrie 2014 și sunt mândru de atitudinea cu care cetățenii amendează punctual greșelile politicienilor și, astfel, își iau țara înapoi, în fiecare zi, pas cu pas!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii