Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul USL continuă lupta împotriva evaziunii fiscale

ro

30 Jan, 2014 14:51 1287 Marime text
Partidul Național Liberal și-a propus prin măsurile implementate până acum să reducă evaziunea fiscală și să îmbunătățească colectarea de taxe și impozite la bugetul de stat.
Guvernul României și-a asumat prin programul de guvernare ca lupta împotriva corupției și a evaziunii fiscale să fie o prioritate.
Astfel, pentru combaterea evaziunii fiscale, se vor introduce penalități pentru firmele care declară administraţiei fiscale un anumit venit care se dovedeşte însă a fi cu până la 10% mai mic decât valoarea reală. Aceste firme vor fi penalizate cu 10% din diferenţă, iar cele care declară venituri mai mici cu peste 10% comparativ cu suma reală vor fi penalizate cu 25% din diferenţa nedeclarată.
Sistemul propus urmează să fie introdus ca parte a unui set de măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale care urmează să fie aprobat săptămâna viitoare.
Totodată, în cadrul acestui pachet de măsuri vor fi incluse și prevederi vizând modificarea sistemului de penalităţi la plata datoriilor bugetare, limitarea comisioanelor interbancare, plafonarea plăţilor în numerar, introducerea caselor de marcat cu jurnal economic şi îmbunătăţirea procedurii de rambursare a TVA.
       
  30.01.2014 Departamentul de Comunicare al PNL Constanța                                          
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii