Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:40 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi Premierul Victor Ponta nu poate fi credibil atunci când spune că economia duduie. A mințit și atunci când a spus că nu va obstrucționa justiția în cazul Șova

ro

02 Jun, 2015 18:00 1124 Marime text
Deputatul PNL Ovidiu Raețchi a afirmat, în contextul discursului lui Victor Ponta din Parlament de azi, că premierul nu poate fi credibil atunci când prezintă realizările economice în contextul în care a promis că nu va bloca justiția, dar PSD a făcut scut în jurul lui Dan Șova.
Premierul Victor Ponta nu poate fi credibil atunci când vorbește despre realizările economice, așa cum fiecare frază a sa trebuie să fie pusă sub semnul întrebării. Cazul Șova, deosebit de sensibil pentru premier, dovedește același lucru: Ponta una spune și alta face. Inițial, a afirmat că PSD va vota toate cererile de reținere și arestare ale DNA. Nu doar că a procedat exact invers în cazul Dan Șova, dar eforturile depuse de întreaga coaliție de guvernare pentru ca senatorul PSD să nu ajungă în fața justiție sunt impresionante, iar atacurile la justiție se întețesc. Prin urmare, de ce l-am crede pe Victor Ponta atunci când spune că economia duduie?”.
Raețchi a subliniat și că, în ciuda promisiunilor, nu a fost eliminată impozitarea bacșișului și nici supraacciza pe combustibil.
Premierul Ponta a prezentat doar ce-i convine. Dar minte în privința unor aspecte importante: nu a fost eliminată impozitarea bacșișului, deși pentru această măsură se impunea inclusiv demisia ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici, și, în ciuda promisiunilor, nu a fost eliminată nici supraacciza pe combustibil. Viziunea economică a premierului Ponta se limitează la o creștere bazată pe consum, prețul fiind sugrumarea investițiilor private. Potrivit unor date recente, banii cheltuiţi de guvern pentru investiţii, în primele patru luni din 2015, sunt la jumătate ca procent în PIB faţă de anii 2012 şi 2013. Procentul de 0,8% din PIB pentru investiții este unul rușinos, în contextul în care o economie nu poate să aibă o creștere sănătoasă, nu artificială, pe termen lung, în absența investițiilor. Ponta prezintă doar ce îi convine, chiar dacă, așa cum ne-a obișnuit, continuă să mintă
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii