Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul PNL Ovidiu Raetchi - Mesajul Europei devine limpede – e nevoie de un Guvern PNL pentru ca presedintele Iohannis sa-si poata puna in aplicare proiectele. Preluarea puterii de catre PNL e esentiala pentru interesele Romaniei

ro

07 May, 2015 18:50 1052 Marime text
Deputatul PNL de Diaspora, Ovidiu Raetchi, a subliniat astazi importanta mesajului transmis de directorul fundatiei Konrad Adenauer in Romania, Sven Irmer, care a vorbit despre incompatibilitatea dintre proiectele reformiste ale presedintelui Iohannis si guvernarea asigurata de majoritatea de stanga. Sven Irmer a declarat ieri: “Pentru implementarea planului lui Iohannis, va fi nevoie de un alt Guvern și cum se va dezvolta acest lucru, vom vedea în următoarele luni.

Nu văd o structură în reforma fiscală, nu văd progrese în spitale sau în sfera infrastructurii și dacă eu nu le văd, ca observator străin, cu siguranță, nici românii nu le văd și sistemul educațional este un punct unde trebuie investit și eu nu văd această investiție. Oamenii ar merita ceva mai bun în această țară".

In acest context, deputatul Ovidiu Raetchi a aratat ca mesajele partenerilor europeni si euro-atlantici sunt tot mai critice la adresa Guvernului Ponta si ca PNL are datoria morala de a lupta pentru a oferi presedintelui Iohannis o majoritate parlamentara reformista:

„Presedintele are nevoie de sprijin pentru realizarea proiectelor, sprijin pe care PSD nu are niciun interes sa i-l ofere. Sunt foarte multe proiecte strategice pe care riscam sa le ratam cu un guvern PSD. Schengen, de pilda. Germania are rezerve semnificative in raport cu Ponta, oricat de deschisa ar fi fata de Iohannis. Cu toata activitatea coalitiei din jurul PSD pe tema Codului Penal riscam sa avem rapoarte MCV tot mai proaste. Diaspora este nemultumita pentru ceea ce s-a intamplat la votul pentru alegerile prezidentiale, iar adoptarea votului prin corespondenta nu este o prioritate pentru Victor Ponta. Guvernul a sistat investitiile pentru a se lauda cu exces la buget, marind insa decalajul structural in raport cu Europa. Nu avem autostrazi pentru a conecta businessuri esentiale de spatiul european. PNL e dator sa faca un efort important pentru a schimba majoritatea parlamentara si a-i oferi presedintelui Iohannis instrumentele politice pentru reforma reala”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii