Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:13 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul liberal Bogdan Huțucă Proiectul PSD „TVA split” trebuie distrus, până nu e prea târziu

ro

28 Sep, 2017 11:45 2499 Marime text
Președintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Bogdan Huțucă, lucrează alături de colegii din Parlament la identificarea tuturor metodelor posibile de distrugere a inepției fiscale denumite generic TVA Split (TVA defalcat), cu alte cuvinte plata separată a TVA-ului. Proiectul inițiat de Guvernul PSD-Dragnea nu trebuie să fie aplicabil, nici în 2018, nici în 2019.

Partidul Național Liberal a făcut un prim-pas spre distrugerea proiectului plății separate a TVA. La Senat, colegul meu, senatorul Florin Cîțu, a propus un amendament pentru eliminarea definitivă a obligației agenților economici de a plăti separat TVA-ul, așa cum se arăta în varianta inițială a Guvernului. Comisia controlată însă de PSD-ALDE a avut alte planuri și a amânat doar până la 1 ianuarie 2019 această obligativitate. În războiul pe care îl ducem cu inepția Guvernului am câștigat o bătălie, dar nu ne vom opri până ce nu vom distruge această lege făcută parcă în laboratoarele PSD de sabotare a economiei”, declară deputatul Bogdan Huțucă, vicepreședinte al Comisiei pentru Buget Finanțe din Camera Deputaților.


De asemenea, acesta consideră că

„măsura nu trebuie să se aplice niciodată și vă explic de ce: fundamentarea acestuia se bazează pe două mari minciuni și dezinformări. În primul rând, se spune că plata separată a TVA va elimina evaziunea. Greșit total. Tocmai invers, este o măsură care lovește în contribuabilii cinstiți, îi pune pe drumuri și îi supune la cheltuieli suplimentare. Cei care nu declară tranzacțiile vor trece pe sub această lege, cum au făcut-o și până acum! A doua minciună proliferată de Guvern în spațiul public este că sumele de bani încasate cu titlu de TVA aparțin statului din momentul încasării tranzacției. Din nou fals! TVA-ul, până la momentul depunerii decontului în termenul legal la ANAF, face parte din activele financiare ale firmei. Sunt banii pe care agentul economic poate să îi folosească cum dorește. Este chiar neconstituțional să afirmi altfel. TVA nu este o taxă apriori, acei bani există exclusiv datorită agenților economici și persoanelor fizice care produc, cumpără și vând în economia liberă”.


Parlamentarul PNL de Constanța amintește faptul că Partidul Național Liberal și colegii din opoziție sunt singura redută rămasă în calea unui Guvern care, prin lăcomie, vrea să distrugă ce a mai rămas din economia românească.

Pentru cei care spun că PNL nu face opoziție, vă rog să observați că acest partid este ultima redută politică rămasă în calea unui Guvern și a unei majorități parlamentare lipsite atât de considerație, cât și de o legătură elementară cu realitatea economică în care ne aflăm. În aceste momente lucrez, împreună cu colegii din Comisia Juridică, la sesizarea CCR cu privire la neconstituționalitatea actului normativ care introduce TVA-ul defalcat. În același timp, ne aflăm în discuții pentru a încerca, inclusiv la Comisia Europeană, să deschidem un dosar EU Pilot pe această temă. Pentru că problema este atât de gravă facem un apel deschis la mediul de afaceri și la fiecare cetățean care vede dezastrul spre care ne îndreptăm, să vină alături de noi și să semneze împotriva acestei măsuri abominabile,” susține deputatul Bogdan Huțucă.

          „Încă o dovadă a faptului că proiectul TVA-ului defalcat este sortit eșecului: chiar ieri senatorul PSD de Constanța, Ștefan Mihu, amendează proiectul propriului guvern. Felicitări! Ne bucurăm că Guvernul PSD își pierde susținerea în propriul partid, dar nu este suficient. Nici măcar companiile care au contracte cu statul nu ar trebui suspuse chinului birocratic și administrativ de a plăti TVA-ul într-un cont separat”, mai spune președintele PNL Constanța.

          Nu în ultimul rând, parlamentarul liberal consideră că asistăm la cea mai mare lovitură cu daune greu de estimat, aplicată fără milă de către Guvernul PSD mediului de afaceri.

„TVA split înseamnă birocratizare excesivă și costuri administrative mai mari pentru companii. Aceste costuri se vor regăsi obligatoriu în prețuri mai mari pe toate liniile. Companiile vor fi supuse unor verificări excesive pentru a intra în posesia sumelor cu care au finanțat acest sistem absurd, iar, pe de altă parte, ANAF nu va putea face față solicitărilor primite pentru transferurile acestor sume în conturile titularilor sau pentru reglarea corecțiilor. Este o măsură pro-faliment, făcută de un Guvern falimentar, doar pentru a-și menține cheltuielile enorme la care, după cum vedeți, nu mai face față”, conchide deputatul Bogdan Huțucă, vicepreședinte al Comisiei pentru Buget Finanțe din Camera Deputaților.

 
27 septembrie 2017                         Departamentul de Comunicare al PNL Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii