Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:26 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declaraţie de presă - Ramona Manescu

ro

22 Dec, 2010 17:22 1180 Marime text

DECLARATIE DE PRESA:

Ramona Manescu

Europarlamentar PNL

„Scrisoarea semnata de Franta si Germania si confirmata de Romania, prin vocea consilierului prezidential pentru afaceri europene, dovedeste inca o data ca autoritatile romane nu au reusit sa convinga toate Statele Membre UE ca tara noastra este pregatita sa intre in Spatiul Schengen.

Dincolo de aspectele tehnice legate de acest proces, guvernul Romaniei nu a inteles ca este vorba despre o negociere politica, foarte importanta in aceasta situatie.

Guvernul Romaniei duce o politica externa deficitara iar presedintele Traian Basescu si premierul Emil Boc sunt cei vinovati de distrugerea relatiilor bilaterale, chiar si pe cele cu Franta, cu care actualul sef al statului se lauda ori de cate ori avea ocazia.

Guvernantii romani sustin ca au indeplinit o mare parte din cerintele tehnice, dar nu 100%. In rest, se plang ca Franta, Olanda, Marea Britanie sau Germania vor sa blocheze aderarea noastra la Schengen.

In realitate, guvernul lui Emil Boc dar si seful statului trebuiau sa se asigure ca sunt indeplinite toate conditiile tehnice dar si cele politice pentru intrarea Romaniei in Spatiul Schengen in luna martie."

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii