Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:56 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat PNL Constanta

ro

08 Feb, 2016 15:13 3015 Marime text
Filiala Constanța a Partidului Național Liberal precizează faptul că proiectul de lege privind prevenția în sănătate nu prevede nicio penalizare a cetățeanului, așa cum eronat s-a interpretat, ci își propune să-l informeze, să-l ajute să-și reducă riscurile de îmbolnăvire și să afle din timp dacă este bolnav. Prevederile legii sunt eminamente pozitive pentru cetățeni.

Orice eventuală suportare a costurilor de tratament este legată doar de refuzul expres, în scris, al cetățeanului de a participa la programele de prevenție, fapt menit să responsabilizeze cetățeanul și să-l facă să conștientizeze beneficiile prevenției.

Partidul Național Liberal dorește ca toți cetățenii să aibă parte de cele mai bune servicii de prevenție și de cele mai bune tratamente, în condițiile acoperirii costurilor de către stat. Mai mult, proiectul de Lege privind prevenția în Sănătate prevede ca cetățenii să fie informați, să primească gratuit aceste servicii de prevenție ca un drept și o responsabilitate a statului român față de ei, dar solicită ca și cetățenii să învețe să fie responsabili față de propria sănătate.
Considerăm că Legea prevenției în sănătate propusă de PNL este soluția cea mai potrivită pentru îmbunătățirea stării de sănătate a românilor pe termen lung. Prevenția înseamnă informarea cetățenilor, analize gratuite pentru depistarea precoce a bolilor, reducerea factorilor de risc. De asemenea, prevenția în sănătate pune un accent important pe educarea publicului.

Precizăm că toate aceste aspecte se vor regăsi în normele de aplicare care se vor dezbate public cu cât mai mulți cetățeni, cu asociații ale pacienților și asociații profesionale, cu Colegiul Medicilor, astfel încât să fie identificate soluțiile cele mai potrivite pentru fiecare caz în parte. Proiectul de lege al PNL a fost dezbătut cu specialiști și e inspirat din legislația țărilor occidentale.
  
08 februarie 2016 Departamentul de Comunicare al PNL Constanța    
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii