Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:37 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CCR a dovedit - PDL a transferat costurile crizei pe spatele pensionarilor

ro

18 Apr, 2012 22:41 908 Marime text

Decizia CCR dovedește încă o dată faptul că guvernul a luat măsuri de austeritate în disprețul Constituției. Costurile crizei au fost transferate de PDL pe spatele categoriilor sociale cele mai vulnerabile, cum sunt pensionarii, în timp ce clientela puterii a beneficiat de contracte grase din bugetul de stat, iar administrațiile portocalii de alocări discreționare de fonduri.

Filiala Constanța a Partidului Național Liberal salută decizia Curții Constituționale a României care a decis că plata asigurării de sănătate de 5,5% se va aplica doar pentru suma ce depășește plafonul minim, de 740 de lei, și nu pentru întreaga pensie, așa cum s-a calculat până acum.

Ne bucurăm pentru pensionari că au reușit să-și obțină dreptul de a avea un calcul corect al contribuției pentru sănătate.

Considerăm incorect faptul că pensionarii nu-și vor primi înapoi banii care au fost luați printr-o ordonanță neconstituțională și noul mod de calcul se va aplica numai pentru viitor. Totodată, ar fi fost de așteptat din partea CCR, după același principiu, să fi ridicat la 1.000 lei și plafonul pentru plata CAS, așa cum este calculat și impozitul pe pensie.

18 aprilie 2012 Departamentul de Comunicare PNL Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii