Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:04 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cadastrul ministrului Liviu Dragnea se anunță un dezastru

ro

05 May, 2015 13:35 961 Marime text
Stimaţi colegi,
Un om politic atât de controversat cum este domnul Dragnea este cel în mâinile căruia Partidul Social Democrat a decis să lase unul dintre cele mai importante proiecte pentru România, și anume Programul Naţional de Cadastru. Acest program va costa 1,2-1,3 miliarde de euro, din care 300 milioane euro vor fi din fonduri europene, iar restul va fi asigurat din veniturile proprii ale Agenţiei Naţionale de Cadastru, a anunţat chiar cel care va gestiona această sumă colosală, nimeni altul decât ministrul Dezvoltării, domnul Liviu Dragnea.
Oare ce încredere pot avea românii că situația funciară din România își va găsi în mod real rezolvarea în ”7 sau 8 ani”, după cum a spus Liviu Dragnea? Niciuna, după cum arată primele semne ale acestui program controlat de PSD.
Complet netrasparent, cu o legislație făcută pe genunchi și care nu face decât să bage în ceață pe toată lumea,  Programul Naţional de Cadastru se anunță din start un dezastru. Mai mult decât atât, potrivit informațiilor publice, cadastrul despre care ne vorbește domnul Dragnea va fi realizat pe localități, adică va începe, cu siguranță, ca de fiecare data, cu cele păstorite de PSD, iar când se vor epuiza banii europeni, restul țării va rămâne cu buza umflată, în timp ce firmele de casă ale PSD își vor număra banii din cont, iar edilii roșii, noile mandate.
Un alt element cu totul aberant este declarația ministrului Liviu Dragnea conform căreia românii se vor opune cadastrului gratuit, nedorind să plătească impozite pe proprietăți. O astfel de vorbă aruncată de la Palatul Victoria nu face decât să trădeze lipsa de respect a PSD față de cetățenii acestei țări. Este adevărat însă că, de multe ori, îi vedem pe cei din jur prin propria experiență și viziune asupra vieții, așa că nu ar trebui să ne mire că pentru Liviu Dragnea, românii au drept singur țel eludarea legilor și fraudarea statului.
În încheiere, aș dori doar să mai subliniez că Partidul Național Liberal va umări fiecare pas și fiecare bănuț cheltuit prin Programul Naţional de Cadastru, astfel încât, atunci când Guvernul Ponta va pica, să punem cu adevărat pe roate acest proiect de țară esențial pentru dezvoltarea noastră ca țară europeană, proiect care a fost inițiat de două ori de către PNL și ținut de PSD prin sertarele Parlamentului!
Este destul de limepde faptul că oamenii lui Ponta și ai lui Dragnea nu vor face nimic concret, ci doar au mai aruncat încă o fumigenă în piața publică, altfel ar fi fost de acord cu primul proiect liberal depus în Parlament încă de acum doi ani și respins de dumnealor sau cu cel de al doilea, care zace prin comisii! Însă îi anunțăm pe colegii din PSD că specialiștii liberali, aceiași care au inițiat și proiectul de lege pentru intabularea gratuită a terenurilor extravilane, au forța, expertiza și dorința ca problemele funciare naționale să fie într-adevăr rezolvate și nu numai anunțate!
Vă mulțumesc!
                                                                 Mihai Lupu, Deputat PNL Constanţa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii