Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:41 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anul 2014 este anul relansării politice a USL

ro

13 Jan, 2014 19:40 1071 Marime text
Uniunea Social Liberală a fost instituită pentru a combate efectele dezastruoase ale regimului Traian Băsescu și pentru a guverna adecvat țara, iar aceste motive trebuie să ne determine să ducem la bun sfârșit angajamentele luate în fața tuturor românilor.
Astfel, în cadrul întâlnirii USL am stabilit ca modificarea Constituției să rămână un obiectiv major pentru noi, fiind unul dintre principalele angajamente pe care atât Partidul Național Liberal cât și PSD și le-au asumat în campania electorală.
Ținem să menționăm faptul că la nivelul Parlamentului s-a încheiat procesul de modificare a legii fundamentale, urmând să primim observațiile, avizele de la alte instituții, pe forma finală a proiectului de revizuire a Constituției. Comisia este convocată pe 27 ianuarie, iar până la mijlocul lunii martie, atunci când Comisia de la Veneția își va da avizul cu privire la textul noii legi, vom avea forma finală a Constituției.
Principala preocupare a PNL și a USL este cea legată de alegătorul român și de apărarea intereselor acestuia. Printr-o comasare a alegerilor europarlamentare cu referendumul pentru revizuirea Constituției nu se estompează tema europarlamentarelor, ci dimpotrivă ea poate fi potențată printr-o participare crescută.
Totodată, un alt obiectiv dicutat în cadrul ședinței USL îl reprezintă modificarea legii electorale, prin care numărul de parlamentari din Camera Deputaților să fie de maxim 300. O noutate este dată de revenirea la formula proporționalității directe, vot de liste pentru Camera Deputaților.
Am stabilit ca grupurile parlamentare să revoteze legile blocate de Traian Băsescu: legea privind cumpărarea de terenuri agricole, care cuprinde condiții extrem de importante pentru ca românii să aibă dreptul și sprijinul de a cumpăra terenuri, legea privind energia regenerabilă, al cărei principal efect este acela de a nu crește facturile la energie, pachetul legislativ referitor la parteneriatul public-privat care va trebui revotat de către Parlament.
Încă o dată s-a reconfirmat faptul că președintele PNL, Crin Antonescu, rămâne singurul candidat propus de către USL la prezidențiale. Referitor la acestea, am stabilit să le organizăm cu 45 de zile înainte de expirarea mandatului actualului președinte. În acest fel se asigură o mai bună tranziție între cele două mandate, iar condițiile de pregătire a noului mandat vor fi unele normale.
 
 
 13.01.2014 Gheorghe Dragomir ,
  Președinte al PNL Constanța                                          
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii