Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:55 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adina Valean si Daciana Sarbu initiaza o declaratie PE pentru gestionarea situatiei cainilor

ro

08 Jun, 2011 16:52 1015 Marime text
Strasbourg, 8 iunie 2011

Eurodeputata PNL Adina Valean a initiat, saptamana aceasta, alaturi de Daciana Sarbu si alti doi europarlamentari, o declaratie scrisa privind „gestionarea populatiei canine in Uniunea Europeana" solicitand, printre altele, statelor UE sa adopte strategii corespunzatoare in acest sens, care sa cuprinda „masuri cum ar fi sterilizarea animalelor cu si fara stapan, legi privind controlul cainilor si promovarea principiului detinerii responsabile de animale de companie". Daca declaratia va intruni jumatate plus unu din numarul parlamentarilor europeni, va deveni pozitia oficiala a PE in acest dosar.

In preambulul declaratiei scrise, se arata ca „in conformitate cu tratatul Uniunii Europene, animalele sunt fiinte sensibile iar statele membre UE trebuie sa acorde intreaga atentie cerintelor referitoare la conditiile de viata ale animalelor". Totodata se mentioneaza ca „in unele state membre, animalele fara stapan reprezinta o amenintare la adresa sanatatii si sigurantei publice" si ca unele dintre aceste tari „aplica masuri extreme impotriva animalelor fara stapan".

Eurodeputatii invita Comisia sa asigure respectarea principiului mentionat in articolul 13 din tratat in statele membre, iar pe SM sa adopte strategii corespunzatoare privind gestionarea populatiei canine, care sa cuprinda masuri precum sterilizarea animalelor cu si fara stapan, legi privind controlul cainilor si promovarea principiului detinerii responsabile de animale de companie.

In acelasi timp, europarlamentarii Adina Valean, Daciana Sarbu, Elisabeth Jeggle si Janusz Wojciechowski solicita CE sa incurajeze statele membre sa introduca identificarea si inregistrarea obligatorie a fiecarui caine, prin sisteme compatibile la nivelul UE, pentru a evita raspandirea bolilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii