Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:36 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Roman Există soluții tehnice pentru ca podul de la Agigea să nu fie închis

ro

24 Sep, 2013 11:18 2660 Marime text
Comunicat de presă
 
Roman: Există soluții tehnice pentru ca podul de la Agigea să nu fie închis
 
Decizia prefectului de a închide podul de la Agigea pe o perioadă determinată, în ideea că acesta se va prăbuși, a fost luată extrem de lejer, în avantajul constructorilor, fără a se ține seama de locuitorii din sudul județului. Astfel, prim-vicepreședintele PDL Constanța, Iustin Fabian Roman, este de părere că această decizie a fost luată în grabă, chiar dacă există și soluții alternative care permit restricționarea traficului de pe pod, în anumite intervale orare, sau permiterea traficului doar pe o singură bandă.
Acesta a declarat: “Ȋn anul 2013, când se fac construcții pe Lună și se caută apă pe Marte, în România europeană, prefectul Eugen Bola a găsit soluția cea mai liniștită pentru constructor: să închidă podul pe o perioadă determinată de timp. Când lucrurile par extrem de ușoare în alte colțuri ale lumii, la noi în România, de fiecare dată soluțiile, precum cea de închidere a podului de la Agigea, sunt unele care să complice mai degrabă situația. Mă așteptam ca prefectul să fie mult mai vocal în apărarea intereselor cetățenilor și primarilor din sudul litoralului, încercând să îi oblige pe constructori să permită circularea autoturismelor și mașinilor de transport persoane pe o singură bandă, astfel încât oamenii din sudul litoralului să nu fie nevoiți să facă acel ocol propus de prefectură. Din discuțiile pe care le-am purtat cu ingineri constructori și cu profesori de meserie, înlocuirea hobanelor va dura mult mai mult decât se preconizează. Totodată, există soluții mult mai simple, pe care oamenii din domeniu le recomandă, și anume aplicarea unor barje de susținere în stânga și în dreapta podului, sau chiar în mijloc, care să permită susținerea podului pentru circularea mașinilor de transport persoane pe o singură bandă. Când văd asemenea decizii, mă rog ca Dumnezeu să ne ferească de o mare nenorocire, pentru că ne-ar trebui alți o sută de ani să ne revenim. Ȋn altă ordine de idei, nu am văzut nicio reacție din partea mai marilor USL din Constanța. Este datoria lui Mazăre, Constantinescu și a celor 14 parlamentari USL, de a interveni în rezolvarea acestei soluții care să vină în ajutorul cetățenilor și primarilor din sudul litoralului. Dacă, pentru situația de față, aceștia nu se sesizează, suntem nevoiți să ne adresăm miniștrilor de resort”, a declarat prim-vicepreședintele PDL Constanța, Iustin Fabian Roman.
Biroul de presă
PDL Constanţa
Biroul de presa
PDL Constanta
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Cristi 24 Sep, 2013 20:31 Nu-mi vine sa cred ca se inchide tot podul, nu-mi vine sa cred ce citesc. Romanii nu prea au multa minte daca au impresia ca in secolul 21 poti sa inchizi un pod pentru lucrari de reparatie.