Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:21 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul Florin Gheorghe - Primul an din mandatul de parlamentar

ro

18 Dec, 2013 14:05 1377 Marime text
· Deputatul PDL este cel mai activ dintre deputații constănțeni
 
Statutul de parlamentar este unul care onorează, dar și obligă. Imaginea parlamentarului român de astăzi nu este tocmai una favorabilă. După un an de mandat, deputatul constănțean Florin Gheorghe prezintă, în sinteză, câteva din lucrurile pe care le-a realizat în această perioadă.
„În campania electorală am făcut promisiuni. Am mers în fața oamenilor și am cerut susținerea lor în schimbul efortului meu de a le asculta problemele și de a le încerca să le rezolv. Dupa ce am ajuns parlamentar, am continuat să mă întalnesc cu aceia care m-au ales. Deși trecem cu toții printr-o perioadă dificilă, căutam împreună soluții pentru a îmbunătăți viața de zi cu zi. Săptămânal merg și discut cu oamenii din colegiu. Mesajele pe care mi le transmit aceștia sunt relevante pentru activitatea mea de parlamentar. Pot să spun că nimeni nu este mulțumit că trecem printr-o perioadă de criză, în care salariile s-au diminuat, în care nivelul de trai a scăzut, dar oamenii sunt încrezători și spun că este necesară o schimbare” a precizat Florin Gheorghe.

Plecând de la această realitate, parlamentarul constănțean a căutat să fie unul din parlamentarii cei mai activi din parlament, punând umarul la crearea unor legi care să ajute cetățeanul. Astfel, Florin Gheorghe a depus 44 de initiative legislative, a avut 45 de luări de cuvânt în plen, a avut 40 de declarații politice, a avut 98 interpelări și a susținut 8 moțiuni. Sunt doar câteva cifre care reflectă activitatea parlamentară a parlamentarului PDL fiind cel mai activ deputat constănțean.
Fiind reprezentant al Colegiului 10 Constanța, un colegiu cu populatie din mediul urban, majoritatea initiativelor pe care le-a avut parlamentarul constănțean s-au referit la aceasta categorie sociala. Într-un parlament dominat de socialisti si neosocialisti, deputatul PDL a căutat să susțină principiile statului de drept și economiei de piață.

„Asupra unui aspect aș dori să atrag atenția, și anume, educația. Copiii și tinerii au un statut defavorizat. Baza materială a școlilor este extrem de limitată. Clădirile în care își desfășoară activitatea unitățile de învățământ sunt vechi, nerenovate de ani de zile. Lipsa personalului calificat, inexistența de programe de orientare profesională sunt cateva din gravele probleme ale educației. În calitatea mea de deputat, cred că este de datoria mea să mă implic în mandatul pe care îl am pentru a inbunătățti condițiile de trai și de a spori șansele tinerilor din România. Voi lua legatura cu toti factorii responsabili, voi face demersuri pe langă autorități, vom încerca atragerea de surse de finanțare, astfel încât aceste școli să fie reabilitate într-un timp cât mai scurt.

Doresc ca la sfârsitul mandatului meu de parlamentar să am satisfacția ca tinerii din colegiul pe care îl reprezint învață în condiții normale”
a mai precizat Florin Gheorghe
În calitatea de parlamentar al județului Constanța, Florin Gheorghe se declară obligat să ducă la îndeplinire promisiunile pe care le-a făcut. În perioada urmatoare deputatul va fi în continuare alături de cetațenii care l-au ales. Florin Gheorghe se declară receptiv la orice propunere care duce la bunăstarea județului, indiferent de cine va fi facuta aceasta. „Voi fi în continuare transparent cu opinia publică și cred că orice demnitar al statului nu trebuie să uite că datorează acest lucru cetățenilor de care a fost ales”, a conchis deputatul constănțean.
 
Biroul de presă al deputatului
Florin GHEORGHE
Partidul Democrat Liberal
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii