Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:42 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat - PDL Constanța

ro

03 Apr, 2014 16:35 2304 Marime text
Consilierii locali ai Partidului Democrat Liberal au votat astăzi împotriva acordului de transmitere cu titlu gratuit a unui pachet suplimentar de acţiuni deţinute de stat la Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa reprezentând minim 13% din capitalul social către Consiliul Local al municipiului Constanţa.
 În opinia noastră, Portul Constanţa este un obiectiv strategic, de importanţă naţională care nu merită să ajungă pe mâna unuia specializat în “samba”. Importanţa sa strategică este multiplă: economică, energetică, militară sau de conectivitate. Mai mult de atât, primarul Constanţei îşi doreşte cu orice preţ să administreze Portul fără a avea experienţă în domeniu şi neavând resursele materiale pentru a susţine proiectele de dezvoltare pentru unul dintre cele mai mari porturi din Europa. Edilul obişnuit cu carnavaluri şi care alegorice încurcănd circul, în care s-a specializat, cu interesul naţional.
„Prin această mutare, Mazăre pune în pericol 30.000 de locuri de muncă şi întreaga activitate a Portului Constanţa. Războiul lui cu cei pe care îi numeşte milionarii din Port va avea ca rezultat plecarea marilor investitori către alte zone. Vor alege să plece din Constanţa în locuri mai liniştite, unde vor fi lăsaţi să-şi dezvolte afacerile, să muncească. Constănţenii îşi vor pierde locurile de muncă, iar Portul va fi prejudiciat. Constanţa nu va avea gigacalorie mai ieftină. Consiliul Local nu va avea mai mulţi bani la buget.
PDL Constanţa consideră că primarul Radu Mazăre nu a respectat procedurile legale atunci când a iniţiat acest proiect de hotărâre. Radu Mazăre a evitat dezbaterea publică, necesară şi obligatorie în astfel de situaţii, nu i-a întrebat pe constănţeni ce părere au în legătură cu trecerea Portului în administrarea Primăriei şi a ţinut cont doar de interesele de afaceri ale lui şi ale prietenilor lui. Din această cauză, PDL Constanţa va contesta în contencios administrativ hotărârea Consiliului Local privind acordul de transmitere cu titlu gratuit a unui pachet suplimentar de acţiuni deţinute de stat la Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa reprezentând minim 13% din capitalul social către Consiliul Local al municipiului Constanţa”, a declarat Christian Gigi Chiru, preşedintele organizaţiei judeţene Constanţa a Partidului Democrat Liberal.
 
         Biroul de presă
        PDL Constanța        
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii