Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:12 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Traian Basescu conduce cu aproape 40% in sondaje in judetul Constanta

ro

29 Sep, 2009 21:48 1437 Marime text

Preşedintele Traian Băsescu conduce detaşat în opţiunile de vot ale constănţenilor pentru alegerile prezidenţiale din 22 noiembrie 2009.

Conform unui sondaj de opinie judeţean comandat de PDL Constanţa, dacă va candida pentru un nou mandat, preşedintele Băsescu va fi votat de 39% dintre constănţenii cu drept de vot. Pe locurile doi-trei în opţiunile constănţenilor se situează Crin Antonescu (PNL) şi Sorin Oprescu (independent încă neînscris în cursa prezidenţială), care ar primi câte 16% din voturi. Surpriza sondajului o constituie candidatul PSD, Mircea Geoană, care, la nivelul judeţului Constanţa, se clasează abia pe locul patru, cu 15%. Următorii candidaţi sunt Gigi Becali - 6,5% şi C.V. Tudor - 5,5%, în timp ce 2% şi-au exprimat opţiunea pentru alt candidat.

Sondajul a testat şi 3 variante pentru turul al doilea: Traian Băsescu contra Crin Antonescu, Traian Băsescu contra Mircea Geoană, respectiv Traian Băsescu contra Sorin Oprescu.

Opţiunile pentru turul doi demonstrează că preşedintele Traian Băsescu ar câştiga indiferent de contracandidat. El l-ar învinge pe Crin Antonescu cu 57% la 43%, pe Mircea Geoană cu 58% la 42% şi pe Sorin Oprescu cu 56% la 44%. De altfel, constănţenii percep şi ei faptul că Traian Băsescu are cele mai mari şanse de victorie: întrebaţi despre cine cred ei că va câştiga alegerile prezidenţiale, peste jumătate din locuitorii judeţului Constanţa (54%) sunt de părere că actualul preşedinte va ieşi învingător, în timp ce doar 17% cred că alegerile vor fi câştigate de Mircea Geoană.

Sondajul a fost efectuat în perioada 14-27 septembrie 2009, pe un eşantion de 2.206 de persoane, reprezentativ la nivel de judeţ, cu o marjă de eroare de maxim 2,5%.

Partidul Democrat Liberal Constanţa consideră aceste rezultate extrem de încurajatoare în perspectiva alegerilor prezidenţale din 22 noiembrie. Acest sondaj demonstrează că obiectivul nostru, de a câştiga alegerile prezidenţiale la nivelul judeţului şi de a obţine 40% în primul tur, este unul realist. Suntem convinşi că preşedintele Traian Băsescu va fi reales preşedinte, iar PDL Constanţa va obţine unul dintre cele mai bune scoruri la nivel naţional.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 30 Sep, 2009 15:18 Cel mai bun ,castiga .