Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:00 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reuniune interparlamentară pe tema reformei politicii agricole comune

ro

29 Jun, 2012 18:04 1115 Marime text

Parlamentul României
Camera Deputaţilor
Cabinet Parlamentar al Deputatului Partidului Democrat- Liberal Constantin Chirilă

Comunicat de Presă

Luni 25 iunie 2012, Comisia pentru agricultură si dezvoltare rurală (AGRI) a Parlamentului European a organizat o reuniune interparlamentară pe tema reformei politicii agricole comune. La dezbateri au participat 47 de membri din 29 de camere ale Parlamentelor nationale din 22 de state membre ale Uniunii Europene, membri ai Parlamentului European si reprezentanti ai institutiilor europene..
Din partea Camerei Deputatilor, au participat domnii deputati Constantin Chirilă, secretar al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară si servicii specifice si Adrian Rădulescu, presedintele aceleasi Comisii.
Reuniunea a urmarit prezentarea opiniilor Parlamentelor nationale asupra propunerilor legislative privind Politica Agricola Comuna.
Agenda de lucru a prevazut dezbateri pe urmatoarele teme: platile directe ( convergenta intre statele membre, intre regiuni, plafonarea, beneficiari si scheme de finantare ), componenta de mediu a platilor directe ( conditionalitati si implementarea practica ), masuri ecologice in pilonul privind dezvoltarea rurala, instrumente de management al riscului, puterea de negociere a fermierilor etc.
Au fost prezentate si principalele aspecte de interes ale Romaniei, respectiv redistribuirea platilor directe, plafonarea, zonele de interes ecologic, rata de cofinantare pentru dezvoltarea rurala, prefinantarea si irigatiile.
           La final, raportorii europeni au luat nota de interventiile deputatilor si senatorilor statelor membre, solicitand sprijin pentru formularea de amendamente asupra pachetului legislativ.

Cabinet parlamentar Constantin CHIRILĂ Deputat PD-L, Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii