Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:37 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PDL Constanta - Duminica, 11 Decembrie 2011

ro

11 Dec, 2011 23:08 1051 Marime text

Deputatul Maria Stavrositu a participat in data de 08 dec 2011 la Paris, la sedinta Comisiei de Egalitate de Sanse a Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) .

Pe ordinea de zi au fost rapoarte ale parlamentarilor, aflate in diferite etape de elaborare, avand ca subiect politica de gen, cum ar fi: Emanciparea drepturilor femeilor in lume, Egalitatea de gen in tarile din vecinatatea sudica a Consiulului Europei, Femei musulmane in Europa, Promovarea Conventiei pentru combaterea violentei domestice si Bune practici in egalitatea de gen in Consiliul Europei.

Deputatul Maria Stavrositu a sustinut memorandumul legat de raportul pe care il are in pregatire, „Bune practici in egalitatea de gen in interiorul partidelor politice" si a propus Comisiei audierea a doi experti internationali cu experienta academica in domeniu, doamna A. Lovenduski profesor universitar la London University, membru al Academiei Bitanice si doctor Saskia Ravesloot, expert in egalitate de sanse la Agentia Belgiana de Dezvoltare, in vederea prezentarii la nivel teoretic a cadrului general dar si pentru a furniza exemple concrete de bune practici in politicile de gen, ale partidelor din diferite tari din Europa.

Totodata deputatul a propus Comisiei un chestionar care sa fie transmis tuturor partidelor din tarile membre ale Consiliului Europei si cu ajutorul caruia sa fie posibila colectarea unor informatii la prima mana, de mare acuratete si de ultima ora.

Presedinte al Organizatiei Municipale PDL Constanta,

Deputat Maria Stavrositu

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii