Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:52 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul Zanfir Iorguş continuă proiectul de modernizare a şcolilor din colegiul său

ro

05 Oct, 2011 14:57 964 Marime text

Deputatul Zanfir Iorguş continuă proiectul de modernizare a şcolilor din colegiul său

Deputatul Zanfir Iorguş continuă proiectul de modernizare a bazelor şcolare din colegiul său. Chiar pentru anul acesta, deputatul Iorguş a reuşit să aducă, de la Guvernul României, prin Inspectoratul Şcolar Judeţean, peste un miliard de lei vechi, pentru reabilitarea Şcolii din Cotu Văii, alături de fondurile necesare înfiinţării a două baze sportive de elită – una la Şcoala „Sfândul Apostol Andrei“, cu o valoare de peste 10 miliarde de lei – şi cealaltă la Colegiul Economic Mangalia.
Proiectul, destinat îmbunătăţirii condiţiilor în care învaţă elevii din Mangalia şi din celelalte localităţi arondate Colegiului 5, continuă.

Astfel, urmează ca, de la Guvernul României, să fie alocate următoarele sume, care  vor ajunge la unităţile de învăţământ în perioada imediat următoare:
- Grădiniţa cu orar normal Pecineaga - amenajare loc de joacă pentru copii (300 de milioane de lei),
- Grădiniţa cu orar normal, Dulceşti, 23 August - amenajare loc de joacă pentru copii (300 de milioane de lei),
- Grădiniţa cu orar prelungit nr. 3, Mangalia - reparaţii grupuri sanitare (600 de milioane de lei),
- Grădiniţa cu orar prelungit nr. 5, Neptun - amenajare loc de joacă pentru copii (300 de milioane de lei),
- Grădiniţa cu orar normal nr. 2, Mangalia - Lucrări reabilitare tâmplărie (500 de milioane de lei),
- Şcoala nr. 1, Mangalia - Lucrări reparaţii lambriuri pereţi (300 de milioane de lei)
- Liceul Callatis, Mangalia - Lucrări reabilitare tâmplărie (700 de milioane de lei)

În legătură cu situaţia actuală a învăţământului din municipiul Mangalia, deputatul Zanfir Iorguş este de părere că: „Este regretabil faptul că primarul PSD Mihai Claudiu Tusac, alături de consilierii săi, cadre didactice – Elena Tiron, Gheorghe Mazâlu, Lucian Faliboga – nu au găsit în bugetul local 1-2 miliarde de lei pentru reparaţiile grădiniţelor şi şcolilor. Mai mult, liceelor din Mangalia, nu li s-au alocat nici măcar un leu, pentru o minimă igienizare! În schimb, administraţia publică locală a alocat echipei de fotbal, aflată în prag de retrogradare şi formată din mercenari aduşi de prin ţară, 35 de miliarde de lei din bani publici. Este dezamăgitoare lipsa de preocupare a administraţiei Tusac faţă de învăţământ, faţă de generaţiile viitoare ale oraşului. Tocmai de aceea, în calitate de deputat, voi face tot ceea ce îmi stă în putinţă să atrag cât mai mult fonduri pentru instituţiile de învăţământ din Mangalia şi din localităţile Colegiului 5“.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii