Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:03 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constantin Chirilă le cere fermierilor să ia în considerare Perspectivele Politicii Agricole Comune a Uniunii Europene

ro

28 Nov, 2010 17:19 1860 Marime text
pb271124.jpgDeputatul constănţean Constantin CHIRILĂ împreună cu Directorul General Adjunct al A.P.I.A. - Nicolae STERGHIU, Directorul Executiv al A.P.I.A. - Centrul Județean Constanța - Stere PUFLENI și Gheorghe MOLDOVAN - Primar Comuna Albești gazda evenimentului, s-au întâlnit sâmbătă, 27 noiembrie 2010, cu fermierii din zona de sud a județului Constanța, respectiv din localitățile: Negru-Vodă, Amzacea, Cerchezu, Chirnogeni, Comana, Dumbrăveni, Independența, Topraisar, Mangalia, Albești, 23 August, Costinești, Limanu, Pecineaga, Tuzla. În cadrul întâlnirii, la care au participat 80 de fermieri, au avut loc discuții despre formele de sprijin financiar în agricultură în perioada 2011 - 2013 și Perspectivele Politicii Agricole Comune a Uniunii Europene 2013 - 2020.

Deputatul Constantin CHIRILĂ, membru al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, a adus la cunoștința celor prezenți impactul pe care îl va avea implementarea noii Politici Agricole Comune a Uniunii Europene, cea care sprijină orientarea către piață a producției agricole europene și contribuie la conservarea zonelor rurale. Politica Agricolă Comună a evoluat de la sprijinirea prețurilor la sprijinirea veniturilor producătorilor și dezvoltării rurale.

Politica Agricolă Comună afectează toți cetățenii europeni, având în vedere faptul că agricultura, ca activitate economică, utilizează o mare parte a terenurilor europene. Elementul central al procesului de reformă pe care l-a suferit Politica Agricolă Comună în ultimii ani a fost trecerea de la subvenționarea produselor la subvenționarea producătorilor. Această modificare este importantă deoarece subvenționarea produselor a dus la supraproducție prin garantarea prețurilor fixe la anumite produse.

În cursul întâlnirii, fermierii au avut posibilitatea de a le comunica reprezentanților APIA și Deputatului Constantin CHIRILĂ problemele și dicrepanțele legislative care le îngreunează activitatea curentă. Acestea au fost preluate, iar în măsura posibilităților de care dispun autoritățile implicate s-a convenit găsirea soluțiilor optime.

Evenimentul organizat la Albești reprezintă un pas important în realizarea unei strânse legături între executiv, legislativ, fermieri, producători, asociații profesionale, având ca scop găsirea unor soluții la problemele cu care se confruntă aceștia. Având în vedere utilitatea unor astfel de evenimente se va continua organizarea lor și în celelalte zone ale județului Constanța. Următoarea întâlnire va avea loc în data de 5 decembrie 2010 în comuna Castelu, unde vor participa agricultorii din: Poarta Albă, Castelu, Murfatlar, Valu Traian, Medgidia, Ovidiu, Nicolae Bălcescu, Mihail Kogălniceanu, Siliștea, Tortomanu, Peștera.

Cabinet parlamentar Constantin CHIRILĂ Deputat PD-L, Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii