Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:44 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acte normative deosebit de importante, adoptate de Camera Deputatilor

ro

23 Jun, 2010 22:22 1223 Marime text

COMUNICAT

Camera Deputaţilor a adoptat miercuri, 22 iunie, pe articole, o serie de acte normative deosebit de importante:

1. Legea Poliţiei locale
2. Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului  nr. 33/2010 pentru modificarea art.9 alin.(2) lit.d) din Legea nr.152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe
3. Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari.
4. Propunere legislativă privind „Legea Camerelor Agricole"

În cadrul Legii Poliţiei Locale, Comisia pentru administraţie publică, amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic, din care face parte deputatul Colegiului 5 Constanţa, Zanfir Iorguş, alături de Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională au adoptat o serie de modificări ale formei proiectului adoptat de Senat în 2009. Amendamentele cele mai importante sunt cele care fac referire la subordonarea Poliţiei Locale, Consiliului Local.
Modificarile aduse Legii ANL fac referire la valoarea de vânzare a locuinţei, ce se calculează de către autorităţile administraţiei publice locale sau de către operatorii economici ce administrează imobilele.
Iniţiativa legislativă ce ţine de Legea Asociaţiilor de proprietari prevede scutirea de la plata proprietarilor pentru cotele restante de contribuţie la cheltuielile asociaţiilor de proprietari, a proprietarilor şi a chiriaşilor unui spaţiu locativ în baza unui contract de închiriere cu autorităţile administraţiei locale sau centrale, ori cu o instituţie a statului.
În fine, Legea Camerelor Agricole are drept obiect de reglementare înfiinţarea Camerelor Agricole, organisme cu personalitate juridică, create în scopul de a reprezenta şi promova interesele fermierilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii