Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scrisoare de protest Comisia Europeana impotriva permiselor de munca din Spania

ro

31 Jul, 2011 17:22 1912 Marime text

În atenţia Domnului Jose Manuel Durao Barroso,

Preşedintele Comisiei Europene

Domnule Preşedinte,

Vă atrag atenţia că reintroducerea permiselor de muncă pentru cetăţenii români în Spania constituie primul pas spre dezintegrarea Uniunii Europene. Acceptând acest demers discriminatoriu al Spaniei împotriva unor cetăţeni ai Uniunii, Comisia Europeană dă semnalul încălcării principiilor fundamentale ale acestei construcţii politice şi creează precedentul ca orice stat membru să îşi impună dorinţa şi pretenţiile după cum vrea împotriva cetăţenilor europeni ai altor state.

Europa a plătit din greu pentru salvarea Greciei, dar îşi restrânge libertăţile când vine vorba de muncitorii români. În schimb, ţările Uniunii sunt permisive cu imigraţia non-europeană, care pune nu doar probleme de ocupare a pieţei de muncă, ci şi probleme de integrare, cultură şi ideologie religioasă.

Opţiunea Comisiei Europene de a-şi restricţiona propriii săi cetăţeni de la libera circulaţie a capitalului şi a forţei de muncă, principii de bază în funcţionarea Uniunii, va spori euroscepticismul şi va ridica întrebarea firească de ce România a mai devenit membru al acestei construcţii care îi aduce numai prejudicii, dar niciun drept.

România a fost atractivă pentru investitorii europeni şi reprezintă o piaţă de consum ideală pentru producătorii Europei. Multinaţionalele şi băncile europene fac profituri imense de pe urma românilor, impunând de altfel preţuri foarte ridicate faţă de puterea de cumpărare a populaţiei. Dar, când vine vorba de a le permite românilor să muncească pe teritoriul european, Comisia este gata să accepte interdicţii nejustificate.

Românii sunt trataţi duplicitar la nivel european, iar România se dovedeşte a fi pentru Europa doar o vacă bună de muls resurse şi bani. Când vine vorba însă de egalitatea în drepturi, Comisia Europeană întoarce spatele României.

Vă solicit de aceea să reconsideraţi poziţia Dumneavoastră faţă de intenţia Spaniei de a introduce permise de muncă pentru cetăţenii români, obligând această ţară să respecte normele Uniunii şi să procedeze în acord cu principiile ei fundamentale. În caz contrar, vă asumaţi riscul de a provoca o mişcare anti-europeană în România, de ale cărei consecinţe Comisia Europeană pe care o reprezentaţi va fi pe deplin responsabilă.

Bogdan Diaconu

Vicepreşedinte

Partidul Conservator

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii