Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:54 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat PC - Marti, 09 Octombrie 2012

ro

10 Oct, 2012 00:59 2357 Marime text

In sedinta de astazi 9.10.2012, a Senatului Romaniei, domnul senator Mircea BANIAS, presedintele Filialei Judetene Constanta a Partidului Conservator a sustinut o declaratie politica intitulata "PDL face campanie electorala pe bani europeni" in care afirma:

"Cu surprindere am aflat din presa ca a inceput campania electorala. Si nu oricum, ci pe bani europeni.

Liderii PDL au vrut ca de obicei sa fie in centrul atentiei şi au profitat de sarbatorile toamnei organizate din fonduri europene intr-un oras din Moldova pentru a mima din nou, pentru a cata oara, generozitatea si grija fata de semenii lor. Am putut vedea cu totii relatarile din presa ce prezentau "grei" ai fostului partid de guvernamant facand bai de multime si impartind oamenilor sarmale, cu ocazia unui festival local pentru care s-au cheltuit, dupa cum au informat mass media, aproximativ 50000 euro.

Sa fie oare pentru ca pedelistii nu mai au curaj sa iasa in lume decat la adapostul pomenilor electorale sau sa fie un reflex dobandit in prea multi ani de guvernare, acela de a face ce vor cu banul public?

Ma intreb daca, in aceasta situatie, instituţiile abilitate ale statului se vor sesiza si vor considera ca este vorba despre o incercare a acestor politicieni de a obtine "foloase nepatrimoniale" (imagine, voturi) asa cum au facut aceste institutii in alte randuri, sau, tot ca si altadata, vor da dovadă de partizanat politic si vom avea o noua proba a faptului ca DNA-ul utilizeaza dubla masura si face jocuri politice?

E de înţeles ca PDL alearga dupa voturi, insa e clar ca o va face folosind orice mijloace, dar va inceta PDL sa foloseasca dublul limbaj, va opri demagogia care insulta inteligenta noastra si a concetatenilor nostri? Crede PDL ca am uitat cu totii modul in care a fost guvernata aceasta tara,ca romanii au memoria atat de scurta incat sa fie "tradusi" de aceeasi Marie cu alta palarie? Ca suntem toti atat de usor de pacalit incat nu intelegem a cui e vina pentru rata infima de absorbtie a fondurilor europene, a cui e incompetenta care a dus la blocarea acestora? Oare crede PDL ca inlocuirea lui Boc cu o exaltata funie de usturoi sau cu un "intelectual" uns cu toate alifiile din fondul de protocol ii va face pe romani sa uite de salariile taiate, de pensiile diminuate si de viata tot mai grea pe care au dus-o in ultimii ani?

Desi nu am prea multe sperante si ma tem ca demersul meu va fi sortit esecului, fac, totusi, un apel catre toti membrii seriosi si de buna credinta ai PDL sa astepte inceputul oficial al campaniei electorale si le reamintesc faptul ca si ei trebuie sa respecte legea!

De asemenea, fac apel catre domnul Daniel Morar, procuror sef al DNA si procuror general in acelasi timp, sa ceara subordonatilor sai sa inceteze a mai hartui cetatenii onesti si sa faca ceea ce trebuie sa faca: sa-i apere pe acestia de infractori!"

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii