Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:49 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bogdan Diaconu, vicepreşedinte PC Partidul Civic Maghiar, care susţine agresiunea Jobbik la adresa României, trebuie scos în afara legii, conform Constituţiei

ro

04 Sep, 2011 16:21 1982 Marime text

Bogdan Diaconu, vicepreşedinte PC: Partidul Civic Maghiar, care susţine agresiunea Jobbik la adresa României, trebuie scos în afara legii, conform Constituţiei

Atunci când vicepreşedintele Parlamentului Ungariei Zoltan Balczo, care este şi un lider al partidului extremist Jobbik, declară răspicat că va face totul pentru a uni maghiarii din Bazinul Carpatic, acest lucru reprezintă un act oficial de agresiune la adresa statului român.
 Partidul Jobbik nu-şi ascunde astfel intenţia de a destrăma România şi de a alipi o parte din Transilvania la Ungaria. Şi mai grav însă este că această declaraţie a fost făcută la întâlnirea şi cu susţinerea unui partid înregistrat în România, Partidul Civic Maghiar, care îşi asumă în mod public acest tip de agresiune la adresa integrităţii ţării.
 Prin această asociere cu intenţiile anti-româneşti ale partidului Jobbik, Partidul Civic Maghiar este neconstituţional şi trebuie interzis prin lege. Conform art.30 alin.7 din Constituţie, incitarea la separatism teritorial este interzisă de lege, iar partidele sau organizaţiile care, prin scopurile ori prin activitatea lor, militează împotriva suveranităţii, a integrităţii sau a independenţei României, sunt neconstituţionale (art. 40, alin 2).

04.09.2011
Biroul de presă        

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii