Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:31 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bogdan Diaconu, vicepreşedinte PC Extremiştii maghiari au trecut la acţiuni directe de provocare la violenţă prin spânzurarea simbolului naţional Avram Iancu în public

ro

15 Mar, 2011 22:29 1116 Marime text

Extremiştii maghiari au trecut la acţiuni directe de provocare la violenţă prin gestul lui Csibi Barna care a spânzurat în public, în centrul oraşului Miercurea Ciuc, în data de 14 martie, simbolul naţional Avram Iancu. Acţiunea a avut loc sub privirile copiilor, după care Csibi Barna a postat înregistrarea pe internet.

Csibi Barna este liderul Plutonului Secuiesc din cadrul Batalionului Wass Albert al Gărzii Maghiare din Miercurea Ciuc, o organizaţie interzisă până şi în Ungaria, dar tolerată de autorităţile române! Acum câteva zile, Csibi Barna, care este, culmea, funcţionar al statului român în cadrul Direcţiei de Finanţe Publice Harghita, a fost iertat de procurori pentru alte gesturi extremiste şi ofensatoare la adresa statului român.

Până când o să stea pasive autorităţile române? Până când şi românii din Harghita, Covasna şi Mureş vor avea soarta simbolului naţional Avram Iancu?

Solicit autorităţilor române anchetarea imediată a fascistului Csibi Barna. Solicit de asemenea Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici excluderea lui Csibi Barna, un personaj care se inspiră din crimele de război ale lui Wass Albert şi ale lui Horthy, din corpul funcţionarilor publici ai României.

15.03.2011

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii