Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:30 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parlamentul trebuie să intervină pentru că românii sunt jefuiți în criza francului elvețian - 19 ianuarie 2015

ro

19 Jan, 2015 17:03 1237 Marime text
Parlamentul României are datoria să intervină de urgență pentru soluționarea situației românilor afectați de criza francului elvețian. Cetățenii României nu au datoria să susțină economia Elveției plătind un preț dublu pe francul elvețian față de momentul în care au contractat credite, după cum nu au nici datoria să susțină băncile străine care au obținut profituri uriașe determinând populația să ia credite de acest tip prin faptul că nu ofereau alternative viabile la acea oră.
 Parlamentul nu poate rămâne în vacanță în timp ce sute de mii de români sunt afectați de scumpirea peste noapte a ratelor pe care le au de plătit. Asistăm la o țeapă oficială la cel mai înalt nivel, care, chiar dacă este ascunsă în formule sofisticate, este, în realitate, doar o nouă înșelare a cetățenilor puși acum să plătească pentru acoperirea deficitelor altora.
Dacă luăm în considerare că sistemul capitalist înseamnă ca părțile contractante să fie împreună și la câștig, și la pierdere, faptul că doar cetățenii sunt obligați să suporte pierderile, în timp ce băncile se aleg doar cu profitul, înseamnă că ne aflăm într-o formulă nouă de distribuție a rolurilor în care cetățeanul român este condamnat să fie înșelat. Tocmai de aceea, Parlamentul are nu doar datoria, ci și justificarea să intervină legislativ pentru a-i proteja pe români de această formulă dezastruoasă a înșelăciunii.
Deputat Bogdan Diaconu                                      
Președintele Partidului România Unită
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii