Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:21 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă - Senator Ioan Chelaru, pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constituţiei României

ro

05 Oct, 2016 15:15 1587 Marime text

În data de 5 octombrie a.c., domnul senator Ioan Chelaru, Vicepreşedinte al Senatului şi Preşedinte al Comisiei comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constituţiei României şi domnul senator Cătălin Boboc, Preşedinte al Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări au avut o întrevedere cu doamna Paraschevi Michou, adjunctul secretarului general al Comisiei Europene.

Întâlnirea a avut loc în continuarea dialogului dintre autorităţile române şi Comisia Europeană în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare şi au vizat recomandările cuprinse în Rapoartele MCV.

Domnul senator Chelaru a început printr-o scurtă prezentare a stadiului în care se află revizuirea Constituţiei României şi reformele instituţionale din ţară. Totodată, domnia sa a detaliat măsurile aflate în discuţie pentru îndeplinirea recomandărilor Comisiei Europene privind respectarea independenţei sistemului judiciar de către parlamentari, verificarea conflictelor de interese în cadrul procedurilor de achiziţii publice (programul „Prevent”) precum şi condiţiile de ridicare a imunităţii parlamentare.

La rândul său, domnul senator Boboc a subliniat importanţa cooperării în cadrul acestui Mecanism nu doar a verificării. De asemenea, domnia sa a informat că în prezent sunt discutate două iniţiative legislative care prevăd o scurtare a perioadei în care propunerile de ridicare a imunităţii sunt dezbătute în Comisii.

Înaltul oficial european şi-a manifestat aprecierea pentru progresele înregistrate de România în ultimii 10 ani şi a îndemnat spre o continuare a reformelor şi găsirea unor soluţii pentru îndeplinirea criteriilor deficitare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii