Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:09 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă - Parlamentul României

ro

20 Oct, 2015 15:46 1754 Marime text
În perioada 13 -17 octombrie 2015, delegația Senatului României condusă de către Petru Filip, președintele Comisiei pentru politică externă, efectuează o vizită oficială la Ierusalim și Ramallah. Din delegație fac parte senatorii Titus Corlățean, Ben-Oni Ardelean, Daniel-Constantin Barbu și Voinea Florea.
La 13 octombrie, în cadrul primei zile a vizitei, delegația Senatului României a avut întrevederi la Knesset (legislativul unicameral israelian) cu Hilik Bar, vicepreședinte al Knessetului și secretar general al Partidului Muncii, Yoel Hasson, vicepreședinte al Knesset-ului, Tzachi Hanegbi, președintele Comitetului pentru afaceri externe și apărare, Yoseph Yonah, președintele Grupului parlamentar de prietenie Israel – România, Michael Oren, membru al Comitetului pentru afaceri externe și apărare.
În cadrul întâlnirilor cu membri ai legislativului israelian, delegația română a discutat teme de actualitate aflate pe agenda bilaterală, aspecte privind situația de securitate internă și cea regională, evoluții privind Procesul de Pace din Orientul Mijlociu (PPOM). Totodată, au fost abordate și aspecte privind cooperarea inter-parlamentară și modalități de consolidare și extindere a colaborării, precum realizarea unei reuniuni trilaterale dintre Knesset, Consiliul Legislativ și Parlamentul României.
Delegația română a transmis liderului Partidului Muncii, Isaac Herzog, și președintelui Comitetului pentru afaceri externe și apărare din Knesset, invitația de a participa la o reuniune de lucru cu Comisia pentru politică extrnă din Senatul României, la București.
În cadrul aceleași zile, delegația română a avut o întrevedere cu conducerea Camerei de Comerț Israel – România, unde discuțiile au abordat elemente de interes în promovarea relațiilor comerciale bilaterale.
De asemenea, delegația Senatului României a participat la un briefing de securitate realizat de către Departamentul General de Poliție Tel Aviv, privind aspectele de securitate internă, lupta împotriva terorismului și cooperarea interinstituțională în acest domeniu.
La 14 octombrie, în cadrul celei de-a doua zile a vizitei, delegația Senatului României a avut o întrevedere la Ministerul Afacerilor Externe cu un grup de directori generali și ambasadori israelieni. În cadrul întâlnirii, s-au discutat teme de actualitate aflate pe agenda bilaterală, aspecte privind situația de securitate internă și cea regională și evoluții privind Procesul de Pace din Orientul Mijlociu (PPOM).
Totodată, delegația Senatului României a participat la un briefing de securitate realizat de către Coordination Organization for Government Activities in the Territories / COGAT, autoritatea israeliană responsabilă pentru coordonarea activității executivului israelian în Teritoriile Autorității Naționale Palestiniene.
De asemenea, grupul senatorilor români au avut o întrevedere cu Fernando Gentilini, trimisul special al IR al UE, Federica Mogherini, în Orientul Mijlociu pe linia PPOM. Discuțiile au făcut referire la modul în care UE și statele membre trebuie să abordeze și să acționeze pentru reluarea negocierilor de pace palestiniano-israeliene.





 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii