Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:58 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cabinetul Parlamentar Maria Stavrositu - Vineri, 01 Iunie 2012

ro

01 Jun, 2012 22:15 1295 Marime text

Astăzi, 01.06.2012, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, grădiniţele din municipiul Constanţa în parteneriat cu ISJ, DJST, Club Şcolar Sportiv nr. 1 şi Grădiniţa O.P. "Perluţele Mării" au organizat la Sala Sporturilor proiectul judeţean sportiv cu tema :"Prin mişcare şi prin sport vreau să cresc sănătos".

Copii din 18 grădiniţe din municipiul Constanţa au participat la compeţiile sportive de gimnastică şi atletism sub privirile doamnelor educatoare şi a părinţilor prezenţi pentru ai susţine şi încuraja.

Prezentă la acest eveniment, doamna deputat Maria Stavrositu a felicitat atât copii cât şi doamnele educatoare pentru participarea şi implicarea în acest eveniment apreciind în mod deosebit iniţiatorii : dna. director Geta Zaifu şi dna. director Cristina Costara pentru nivelul ridicat de performanţă la care s-au prezentat cei aproape 400 de copii participanţi.

Tot astăzi, doamna deputat Maria Stavrositu a participat la o întâlnire a factorilor de decizie locali şi judeţeni implicaţi în proiectul "Fiecare copil în grădiniţă" organizat de Asociaţia Ovidiu Rom, în parteneriat cu MECTS, cu ISJ Constanţa şi autorităţile publice locale din comuna Castelu.

Scopul întâlnirii a fost discutarea rezultatelor proiectului până în prezent şi analiza oportunităţii extinderii programului "Fiecare copil în grădiniţă" în tot judeţul Constanţa. Acest program îşi propune să asigure accesul la educaţie preşcolară, tuturor copiilor săraci de 3- 6 ani din comunitatea de romi. Deasemenea acest programul sprijină peste 1400 de copii foarte săraci din 20 de comunităţi care nu au posibilitatea să meargă la grădiniţă în fiecare zi.

În cadrul dezbaterii deputatul Stavrositu împreună cu Leslie Hawke au precizat că una din direcţiile de acţiune viitoare ar trebui să fie controlul natalităţii prin prevenirea sarcinilor nedorite în interiorul comunităţilor de romi.

Deputat Maria STAVROSITU

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii