Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:57 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Viorica Dancila saluta decizia CE de relaxare a politicii de vize pentru georgieni

ro

29 Apr, 2010 20:27 1171 Marime text

s_d_viorica-dancila.jpgBruxelles, 29 aprilie 2010

Preşedinta Delegaţiei europarlamentare PSD, Viorica Dăncilă, membră a Delegaţiei la comisiile parlamentare de cooperare UE-Armenia, UE-Azerbaidjan şi UE-Georgia, salută decizia Comisiei Europene de a relaxa politica de vize pentru cetăţenii Georgiei, prin reducerea formalităţilor în acest sens.

"Această relaxare le va permite cetăţenilor să călătorească mai uşor şi să stabilească legături care îi pot apropia de Europa. Un lucru bun este şi faptul că preţul unei vize va scădea de la 60 de euro la 35 de euro. Actualul demers al Uniunii Europene are loc în contextul strategiei pe termen lung privind cooperarea cu Georgia, UE fiind decisă să îşi consolideze relaţia cu aceasta. Un domeniu vizat este cel al facilitării obţinerii vizelor, dar şi eventuala creare a unei zone de liber-schimb completă şi aprofundată", a declarat deputata europeană.

Proiectul propus de Comisia Europeană va facilita, pentru cetăţenii georgieni, simplificarea procedurilor de înscriere pentru obţinerea vizelor, va accelera procedurile, va reduce formalităţile administrative şi va diminua costurile.

Georgia este una dintre cele şase ţări ce au aderat la parteneriatul european stabilit în mai 2009 de Uniunea Europeană, parteneriat menit a strânge relaţiile cu ţările vecine UE (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova şi Ucraina).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii