Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Viorica Dăncilă Maniera PDL şi UDMR de a face politică va fi în curând sancţionată la urne de către electorat

ro

15 Mar, 2012 16:40 1292 Marime text

Partidul Social Democrat
Şoseaua Kiseleff, nr. 10,
Sector 1, Bucureşti.
www.psd.ro

DECLARAŢIE DE PRESĂ

Viorica Dăncilă: maniera PDL şi UDMR de a face politică va fi în curând sancţionată la urne de către electorat
Europarlamentarul PSD, Viorica Dăncilă, consideră că reacţiile liderilor maghiari după plecarea lui Laszlo Tokes scot la iveală un UDMR "lacom şi speriat" de perspectiva pierderii voturilor propriului electorat.
"Liderii UDMR vorbesc astăzi despre un Laszlo Tokes care «a avut interese personale  să intre în Parlamentul European» şi care «nu a făcut decât să ne dezbine», şi cataloghează, totodată, demisia acestuia din UDMR drept «un gest făţarnic» şi «de o ipocrizie fără margini»". Acesta este însă "tocmai comportamentul pe care îl are, de ani de zile, UDMR faţă de noi, românii, şi faţă de România", susţine europarlamentarul român. În opinia Vioricăi Dăncilă, "reacţiile liderilor maghiari după plecarea lui Tokes scot la iveală un UDMR lacom şi speriat de perspectiva pierderii voturilor propriului electorat".
 Europarlamentarul PSD  apreciază drept "făţarnică" atitudinea unor lideri PDL, care se declară "surprinşi" de refuzul unor colegi maghiari de a participa la lucrările Legislativului. "Să fie vorba de acea  «ipocrizie fără margini », despre care vorbesc chiar reprezentantii UDMR ?".
“Peste toate acestea, însă, un lucru extrem de grav este faptul că, pe lângă tensiunile existente astăzi între români şi maghiari, s-a reuşit şi învrăjbirea studenţilor. Îi împingem în stradă, în loc să îi lăsăm în sălile de curs. În România de astăzi, studenţii la medicină încep să caute contracte de munca în străinătate încă de pe băncile facultății. Am încetat oare să mai pregătim medici pentru România?  O universitate de medicină cu predare în limba maghiară  nu este nici primul şi nici ultimul compromis cu valorile naţionale pe care îl face PDL în disperarea de a mai rămâne câteva luni la putere",  mai spune Viorica Dăncilă.
"Din păcate, tabloul acesta politic se vede şi de la Bruxelles. Si, ca să îl citez pe Laszlo Tokes, şi pentru mine „a devenit o problemă din ce în ce mai stânjenitoare să răspund, pe holurile Parlamentului din Bruxelles, întrebărilor unor colegi îngrijoraţi, care doresc să afle acum, totuşi, ce se întâmplă în România”... Eu, spre deosebire de Laszlo Tokes, am convingerea că, genul acesta de a face politică va fi în curând sancţionat la urne de electoratul român şi chiar maghiar din România. Pentru ca nu poţi să sacrifici atâţia ani la rand interesul naţional şi să crezi că vei fi reales", a concluzionat Viorica Dăncilă.                     
15.03.2012

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii