Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:09 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Viorica Dăncilă fermierii români trebuie să se regăsească în PAC post-2013

ro

28 Mar, 2012 13:35 1166 Marime text

Viorica Dăncilă: fermierii români trebuie să se regăsească în PAC post-2013 
 
www.vioricadancila.ro

28 martie 2012, Bruxelles
Europarlamentarul PSD, Viorica Dăncilă, s-a întâlnit marţi după-amiază, la Bruxelles, cu o delegaţie a asociaţiilor profesionale din domeniul agriculturii din România, din care au făcut parte preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), ing. Laurenţiu Baciu, directorul executiv al Asociaţiei AgroBiotechRom, dr. Nicolae Hristea, şi directorul general al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Biologie şi Nutriţie Animală (IBNA Balotesti), prof. univ. dr. Horia Grosu.
În cadrul discuţiilor, reprezentanţii agricultorilor români au subliniat că, fermierii români au nevoie de sprijin şi de susţinere la nivel european.
 "O bună cunoaştere a problemelor cu care se confruntă fermierii români este o condiţie de bază pentru susţinerea acestora în cadrul Politicii Agricole Comune (PAC) de după 2013", a spus deputatul român. În opinia sa, acest lucru este cu atât mai important "cu cât este pentru prima dată când România participă la elaborarea şi adoptarea legislaţiei europene care îi priveşte atât pe fermieri, cât şi pe toţi cetăţenii europeni, în calitatea lor de consumatori".
Viorica Dăncilă a apreciat că, "este esenţială organizarea de dezbateri şi discuţii cu toţi factorii implicaţi în această ramură strategică a economiei româneşti, pentru că, fermierii români trebuie să se regăsească în PAC post-2013, Politică Agricolă Comună în care trebuie să se reflecte şi sprijinul de care aceştia vor beneficia, începând din 2014".
Potrivit deputatului român, asemenea decizii "nu pot fi luate în mod singular, ci ele trebuie să fie rodul discuţiilor şi dezbaterilor, iar această întâlnire este un pas important pentru toţi cei care vor ca agricultorii români să beneficieze de sprijin european. Pentru a lua cele mai bune decizii, trebuie să avem un dialog cât mai amplu cu cei implicaţi în domeniu", a mai spus Viorica Dăncilă.
Întâlnirea cu reprezentanţii LAPAR, AgroBiotechRom şi IBNA Baloteşti face parte din seria de întâlniri dintre europarlamentarul Viorica Dăncilă şi asociaţiile profesionale ale agricultorilor români, în perspectiva adoptării cadrului legislativ privind Politica Agricolă Comună post-2013.
 Viorica Dăncilă este membră în Comisia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală din cadrul Parlamentului European.

 

 

 

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii