Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:09 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victor Bostinaru "Nu putem accepta ca 2 milioane de oameni sa fie aruncati in strada"

ro

05 May, 2010 16:42 1019 Marime text

s_d_victor_bostinaru.jpgBruxelles, 5 mai 2010

Europarlamentarul PSD Victor Boştinaru, coordonatorul social-democraţilor europeni (S&D) în Comisia de petiţii a Parlamentului European (PETI), a declarat, marţi, în cadrul şedinţei PETI în care s-a discutat despre încălcarea dreptului de proprietate în România, PE nu poate şi nu trebuie să accepte ca două milioane de oameni -actuali proprietari pe Legea 112/1995 şi familiile lor- "să fie aruncaţi în stradă, deposedaţi de orice drept".

Marţi s-a prezentat în Comisia de petiţii a PE un studiu privind "Probleme legate de bunurile imobiliare private în urma schimbării regimului politic în România, în Bulgaria şi în Balcanii de Vest" şi a fost analizată petiţia nr. 1734/2008, adresată de Virgil Stere în numele Asociaţiei Proprietarilor pe Legea 112/1995 - însoţită de 785 de semnături-, privind încălcarea dreptului de proprietate în România.

"Studiul rămâne la dimensiunea tehnică, omiţând impactul social şi economic al acestor programe în funcţie de soluţia adoptată în fiecare caz în parte. Indiferent de dimensiunea ideologică, legiuitorul a evaluat permanent diminuarea costurilor sociale -protejarea celor care aveau să devină chiriaşi- şi reducerea poverii asupra bugetelor din care urmau să se plătească compensaţiile", a declarat Victor Boştinaru, precizând că studiul "este irelevant şi pentru că se referă la situaţii care nu se pot compara - Balcanii de Vest și România".

Eurodeputatul a declarat că susţine integral petiţia 1734 pentru că "la Parlamentul European nu putem accepta ca injustiţiile fostului regim comunist să fie urmate de un proces mai aberant, mai devastator social şi economic. La PE nu putem şi nu trebuie să acceptăm ca, într-o ţară membră a Uniunii Europene, două milioane de oameni să fie aruncaţi în stradă, deposedaţi de orice drept".

În opinia deputatului european, "trebuie făcut referire şi la corupţia asociată cu prezentarea unor probe false, care au condus la erori judiciare -fenomen legat de marile interese imobiliare"

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii