Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:54 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

V. Bostinaru "E relevanta evaluarea impactului de mediu a proiectelor de infrastructura energetica"

ro

04 Jun, 2010 19:06 984 Marime text

Bruxelles, 4 iunie 2010

Europarlamentarul PSD Victor Boştinaru, membru al Comisiei pentru dezvoltare regională a Parlamentului European (REGI), a salutat adoptarea, joi, de REGI, a raportului Olejniczak privind viitoarea strategie a Uniunii Europene pentru Marea Baltică și rolul macroregiunilor în ceea ce privește viitorul politicii de coeziune. Eurodeputatul PSD a contribuit la raport prin șase amendamente adoptate de Comisia de profil.

Boștinaru a subliniat importanța Strategiei pentru Marea Baltică și a viitoarelor strategii de acest gen, inclusiv Strategia pentru regiunea Dunării, care trebuie adoptată în prima jumătate a anului 2011. Amendamentele eurodeputatului au vizat chestiuni precum "implicarea adecvată a statelor ne-membre UE în asemenea strategii macro-regionale, inclusiv în domeniul protecției mediului și biodiversității, care sunt de maximă importanță".

Deputatul european a accentuat de asemenea relevanța evaluării impactului de mediu a proiectelor de infrastructură energetică, precum conducta Nord Stream care leagă Rusia și Germania. "Aceasta este o chestiune cheie deoarece este vital să asigurăm protecția mediului nu numai în timpul construcției, ci și în caz de accidente tehnice și alte posibile catastrofe. Suntem cu toții conștienți de acest lucru, mai ales în contextul recentei scurgeri din Golful Mexic, și sunt mulțumit că am reușit să îmbunătățim substanțial raportul la acest capitol ", a afirmat el.

Raportul Olejniczak e preconizat a fi supus votului PE în plenara din iulie de la Strasbourg.

Strategia UE pentru Marea Baltică este un proiect pilot în materie de strategii macroregionale, care sunt strategii dezvoltate pentru anumite zone în vederea îndeplinirii unor scopuri comune, pentru dezvoltarea sustenabilă a regiunilor prin cooperarea între statele implicate. Strategia pentru Marea Baltică se află în prezent în faza de implementare, în timp ce alte strategii macro-regionale, precum cea pentru Dunăre, sunt pe cale de a fi concepute ți adoptate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii