Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:26 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sabin Cutaș - "Salut reluarea negocierilor pentru un acord ambițios de parteneriat UE-Rusia"

ro

09 Jun, 2011 17:42 913 Marime text

Strasbourg, 9 iunie 2011,

Europarlamentarul Sabin Cutaș, membru al Comisiei pentru comerț internațional a Parlamentului European (PE), a salutat ieri, în contextul dezbaterii din plenul PE privind Summit-ul de la Nijni Novgorod, reluarea negocierilor pentru un acord ambițios de parteneriat UE-Rusia. Deputatul european s-a arătat favorabil aderării Rusiei la OMC, declarând că acest lucru va ajuta la îmbunătățirea relațiilor comerciale și economice dintre UE și Rusia. În același timp, Sabin Cutaș a ridicat problema securității energetice, respectiv a ratificării de către Rusia a Tratatului Cartei Energiei.

"Încălzirea climatică, traficul de droguri, non-proliferarea armelor și securitatea energetică reprezintă provocări comune, care necesită soluții la nivel global. De aceea, este nevoie să construim un parteneriat solid cu Rusia, bazat pe încredere reciprocă. Doresc să salut reluarea negocierilor pentru un nou acord de parteneriat ambițios, prin care se încearcă depășirea tensiunilor din trecut. Consider că Rusia trebuie susținută de către Uniunea Europeană în eforturile sale de a adera la OMC. Acest lucru va îmbunătăți relațiile comerciale și economice dintre cei doi parteneri și va stimula investițiile", a declarat Sabin Cutaș.

"În același timp, Înaltul Reprezentant trebuie să pledeze, în cadrul Summit-ului din 9 iunie, pentru ratificarea de către Rusia a Tratatului Cartei Energiei. Nu poate să existe o cooperare energetică reală între Uniunea Europeană și Rusia dacă principiile transparenței, al reciprocității, al competitivității și al non-discriminării nu sunt respectate", a conchis deputatul european.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii