Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:30 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sabin Cutaş - Pentru un control mai strict al produselor cu utilizare atât civilă, cât şi militară

ro

24 Oct, 2012 23:33 905 Marime text

Strasbourg, 24 Octombrie 2012,

Europarlamentarul Sabin Cutaş, membru al Comisiei pentru comerț internațional din Parlamentul European (PE), a atras atenția asupra riscului încălcării drepturilor omului prin folosirea produselor şi tehnologiilor cu utilizare atât civilă, cât şi militară cu scopul interceptării sau a transferului de informații digitale private. Intervenția europarlamentarului român a avut loc în cadrul dezbaterii din plenul PE cu privire la exportul la nivel european al produselor şi tehnologiilor cu dublă utilizare.

Potrivit lui Sabin Cutas: "Controlul la nivel european al exporturilor de produse şi tehnologii cu dublă utilizare este necesar pentru a evita proliferarea şi utilizarea în scopuri militare a acestora. În același timp, trebuie să găsim un echilibru între acest imperativ şi neîngrădirea fluxului comercial al produselor şi tehnologiilor care sunt folosite în scop civil."

"Susţin propunerea Comisiei de a simplifica şi a accelera procedurile existente, astfel încât eventualele întârzieri ale implementării deciziilor de înăsprire a controalelor în detrimentul securităţii europene să fie evitate. Cu toate acestea, consider că trebuie să rămânem vigilenţi în ceea ce priveşte folosirea produselor sau tehnologiilor care ar putea încălca drepturile omului, principiile democratice sau libertatea de exprimare, în special prin folosirea tehnologiilor de interceptare şi a dispozitivelor de transfer al informaţiilor digitale prin urmărirea telefoanelor mobile", a conchis europarlamentarul român.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii