Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:11 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rovana Plumb pledeaza pentru siguranta medicamentelor

ro

17 Feb, 2011 23:05 1122 Marime text
Strasbourg, 17 februarie 2011

Eurodeputata PSD Rovana Plumb, membra a Comisiei pentru mediu, sanatate publica si siguranta alimentara a Parlamentului European (ENVI) a pledat, miercuri, in plenul PE, pentru siguranta medicamentelor pentru cetatenii europeni, declaratia sa avand loc in cadrul dezbaterii raportului Matias privind medicamentele contrafacute , adoptat miercuri de Parlament.

"Comisia Europeana estimeaza la 1,5 milioane numarul cutiilor cu medicamente falsificate vandute anual in Europa, iar volumele acestora cresc in medie cu 10-20%/an. Cu o rata de crestere de 10%, numarul cutiilor de medicamente falsificate din circuitul legal de distributie ar putea atinge 42 de milioane pana in 2020, iar potrivit altor estimari (pesimiste)- rata de crestere de 30%, ar aduce acest numar la 192 de milioane", a afirmat europarlamentarul roman.

CE, impreuna cu statele membre, autorizeaza si intocmesc un registru al farmaciilor online acreditate; Comisia creeaza o sigla a Uniunii pentru certificarea calitatii, care trebuie aplicata pe paginile de internet ale farmaciilor online acreditate.

Potrivit deputatei europene, Comisia, in cooperare cu Agentia Europeana pentru Medicamente si cu autoritatile statelor membre, trebuie sa lanseze campanii de informare si de sensibilizare a consumatorilor cu privire la riscurile asociate cumpararii de medicamente falsificate, punand accent in special pe masurile de autentificare si elementele de siguranta (precum hologramele si sigiliile de siguranta) de pe ambalajele medicamentelor sau din alt loc.

Este necesar ca, cel tarziu in termen de 36 de luni de la intrarea in vigoare a prezentei directive, sa se armonizeze procedura de trasabilitate a medicamentelor la nivelul UE. Dupa aceasta data, fiecare medicament ar trebui sa poata fi identificat fara echivoc printr¬un numar de serie aflat pe ambalajul individual", atrage atentia Rovana Plumb.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii