Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:45 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rovana Plumb - Mesaj de felicitare pentru victoria in alegeri a social democratilor danezi

ro

17 Sep, 2011 22:31 975 Marime text

Doamnei Helle Thorning-Schmidt, viitorul premier al Danemarcei

Stimata Doamna,

Va felicit in mod deosebit pentru victoria partidului dvs, in recentele alegeri! Victoria dvs este cu atat mai importanta cu cat incheie un deceniu de guvernare de dreapta si da un semnal de schimbare. Am primit cu un interes special atentia acordata de dvs in campania electorala pentru prioritatile reprezentate de educatie si sanatate, precum si angajamentul de taxare a bancilor si a celor cu venituri mari, pentru ca povara crizei nu trebuie aruncata pe umerii cetatenilor si nici amplificata prin masuri de austeritate suportate de acestia.

Vestea ca aveti sansa de a fi noul Prim-ministru al Danemarcei a produs o bucurie imensa in randul social-democratilor romani si in special in randul Organizatiei de Femei a Partidului Social Democrat din Romania. Faptul ca sunteti prima femeie care va detine acest important rol politic in Danemarca este un eveniment special, pe care il salutam.

Accesul unor femei ca dvs in functii cheie din politica europeana ne incurajeaza sa credem intr-un viitor politic in care genul nu va mai conta drept criteriu decisiv. Veti face istorie si veti ajuta cu siguranta la deschiderea multor usi pentru femei in politica europeana.

Ca responsabila pentru domeniul egalitatii de gen in Grupul S&D din Parlamentul European, sunt cu atat mai mandra de performanta dvs si sunt convinsa ca veti reusi sa obtineti rezultatele pe care vi le-ati propus la guvernare.

Stimata doamna, dupa cum stiti, Danemarca este una dintre cele mai atractive tari pentru tinerii romani care doresc sa studieze in strainatate. Acest lucru ma bucura, pentru ca acestia vor avea posibilitatea de a asimila din valorile culturii daneze si de a prelua din modele sale pozitive. Iar accesul dvs in aceasta functie esentiala este unul dintre aceste modele pe care Danemarca le ofera Europei si lumii!

In speranta unei colaborari cat mai stranse intre partidele noastre, va felicit inca o data si va doresc mult succes.

Rovana Plumb,

Membru in Parlamentul European

Vicepresedinta a Grupului S&D din Parlamentul European

Presedinta Organizatia de Femei, Partidul Social Democrat, Romania

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii