Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:03 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rovana Plumb a primit asigurari din partea viitoarei presedintii poloneze a UE ca Romania va intra in spatiul Schengen

ro

26 May, 2011 16:50 1018 Marime text

Rovana Plumb, europarlamentar PSD, a participat miercuri, 25 mai, la intalnirea regulata a grupului S&D din Parlamentul European cu reprezentantii Poloniei, tara care va prelua pentru urmatorul semestru presedintia Uniunii Europene. La aceasta intalnire, premierul Donald Tusk a dat asigurari ca va acorda intregul sau sprijin aderarii in acest an a Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen, fara alte conditii politice suplimentare.

Afimarea sprijinului a fost facuta in urma unei intrebari directe pe care Rovana Plumb i-a acordat-o premierului polonez, in cadrul acestei discutii. Rovana Plumb a dorit sa afle daca viitoarea presedintie poloneza a UE va sustine aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen pe parcursul acestui an, fara alte criterii politice. Raspunsul premierului a fost unul clar si pozitiv, ceea ce ridica sperante ca in viitorul semestru sa se realizeze aderarea Romaniei la spatiul Schengen.

Rovana Plumb: „In calitate de vicepresedinte al grupului S&D, am participat la aceasta intalnire de lucru, in care am discutat cu mai multi ministri din cabinetul polonez.

Am fost foarte incantata de deschiderea pe care o manifesta acest cabinet fata de obiectivul nostru, al Romaniei, de aderare la spatiul Schengen. Este un semn pozitiv pentru lunile urmatoare.

Noi, grupul socialistilor europeni, vom continua sa militam pentru aderarea la Schengen, pentru ca este un obiectiv important al Romaniei.

Acum, eforturile noastre vor trebui sustinute si de autoritati, care trebuie sa isi intensifice dialogul cu tarile europene pentru ca acest obiectiv sa fie realizat pe parcursul acestui an."

Alaturi de Rovana PLUMB, la intalnirea de miercuri au participat, din partea grupului S&D, presedintele grupului, Martin SCHULZ, si vicepresedintii Veronique DE KEYSER, Stephen HUGHES si Hannes SWOBODA, precum si liderul delegatiei poloneze, Boguslaw LIBERADZKI. Delegatia socialistilor europeni s-a intalnit cu premierul polonez Donald TUSK, ministrul de externe - Radoslaw SIKORSKI, precum si cu ministrul afacerilor europene - Mikołaj DOWGIELEWICZ.

Bruxelles, 26 mai 2011

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii